Børn får rød knap mod chat-overgreb

Microsoft og Red Barnet vil gøre det nemmere for børn, der er udsat for overgreb på nettet, at melde det til. For eksempel skal de kunne trykke på en rød knap i chatprogrammet Messenger og anmelde det.

Unge. der chatter på Messenger, får inden jul mulighed for at klikke på en rød knap, hvorefter de kan anmelde forsøg på overgreb til myndighederne. (© DR)

Microsoft og Red Barnet er på vej med et samarbejde, der vil gøre det nemt for børn, der er udsat for overgreb på nettet, at melde det til myndighederne, skriver Politiken.

Blandt andet kommer der en stor rød knap i chatprogrammet Messenger. Hvis man trykker på den, ryger man ind på en hjemmeside, hvor man kan anmelde ulovlige seksuelle tilnærmelser.

For eksempel hvis man som mindreårig bliver tilbudt penge for at tænde sit webcam og tage tøjet af.

Rød knap indføres i Danmark om en uge

Den røde knap har i næsten en uge været at finde i Messenger-programmet i Australien og i England, og der er allerede komme anmeldelser. De indløber til organisationen CEOP, der arbejder med at gøre det sikkert for børn at chatte, og CEOP vurderer, om anmelderne skal sendes videre til politiet.

Inden jul vil den være at finde i den danske udgave af programmet. Efter al sandsynlighed bliver det Red Barnet, der får meldingerne, når den røde knap indføres i Danmark.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk