Børn og unge bliver nedprioriteret: Politiet svigter SSP-arbejdet

Tidspres får politiet til at nedprioritere kriminalitetsforebyggelse, mener SSP-folk

Flere børn og unge risikerer på længere sigt at ende i kriminalitet, hvis politiet ikke har tid til SSP-samarbejdet, lyder det fra flere SSP-medarbejdere. (Foto: Dennis Becker © dr)

SSP står for Skole, Sociale myndigheder og Politi.

Men i stigende grad mangler P'et - politiet -, når de tre instanser forsøger at forebygge kriminalitet blandt børn og unge i skolealderen.

Sådan lyder det fra flere SSP-koordinatorer, som DR Nyheder har været i kontakt med.

- Vi har kunnet mærke over hele landet, at forebyggelsen er blevet nedprioriteret, siger Jørgen Pedersen, der er formand for SSP-samrådet i Danmark.

For det er svært for politiet at nå det kriminalpræventive arbejde, fordi andre opgaver som grænsebevogtning bliver opprioriteret.

Det betyder, at betjentene ikke altid deltager i de møder, SSP-udvalgene holder. Arrangementer som forældremøder og skolearrangementer ude på landets folkeskoler bliver også nedprioriteret.

- Der kan være en del unge, som vi simpelthen ikke får fat i, og som vi først opdager, når de måske allerede er røget ud i alt muligt, siger Mads Kruse, der er SSP-koordinator i Holbæk.

Ikke kun bøder og løftede pegefingre

For at undgå, at børn og unge ender i kriminalitet, er det ifølge ham afgørende, at de ikke kun møder politiet, når der er sket ulykker og kriminalitet. For politiet er også rollemodeller, forklarer han.

- Hvis det kun er bøder og en løftet pegefinger, så mangler der altså noget, siger han.

Hos SSP-kredsene håber man derfor, at det kun er en begrænset periode, at politiet må nedprioritere det forebyggende arbejde.

- Vi kan klare det i en periode, hvor vi andre må løbe lidt stærkere. Men hvis det bliver en fast tilstand, bliver det nok svært, og så må vi revurdere vores mål, siger Jørgen Pedersen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter