Børn villige til at ofre julegave for fattige

En analyse viser, at 83 procent af danske børn mellem otte og tolv år, er parate til af ofre en julegave.

En analyse viser, at 83 procent af danske børn mellem otte og tolv år, er parate til af ofre en julegave. (Foto: © Jeppe Carlsen, Scanpix)

Danske børn tænker langt ud over deres egne behov i disse juletider.

Det viser en undersøgelse, SOS Børnebyerne og analyseinstituttet YouGov har lavet blandt børn mellem otte og tolv år.

Undersøgelsen dokumenterer, at danske børn er fuldt ud klar over, at der findes børn i den tredje verden, der har det langt sværere, end de selv har. De mener, at vi både kan og skal hjælpe dem - og de er endda parate til af ofre julegaver.

Kun to procent af de adspurgte danske børn mellem otte og tolv år tror ikke rige lande kan hjælpe fattige lande, og kun fire procent mener ikke, at rige lande skal hjælpe fattige lande.

Opmuntrende

- Her i julen er det opmuntrende at vide, at danske børn også er i stand til at tænke på andet end egne ønskelister og gaver. Og når de bliver spurgt, hvem vi skal hjælpe, svarer 94 procent af dem børn og familier, siger Hanne Elisabeth Rasmussen, der er direktør i SOS Børnebyerne.

Og det bliver ikke kun ved snakken for de danske børn. Analysen viser også, at mange af dem gerne vil ofre en julegave, hvis den går til et forældreløst barn i stedet. Kun 17 procent svarer nej til at give en af deres egne julegaver væk.

- Det er flot, at 83 procent af de adspurgte danske børn enten vil overveje, eller helt sikkert give en af deres egne julegaver væk for at hjælpe et forældreløst barn i den tredje verden, siger Hanne Elisabeth Rasmussen.

Hun påpeger, at der ifølge FN er 145 millioner forældreløse børn i verden. Børn, der står helt uden for den gode udvikling og ofte bliver glemt.