Børnehaver betaler 11 kroner for en liter mælk

Fælles indkøbsordning skulle egentlig spare københavnske institutioner for høje udgifter, men børnehaverne tvinges til at betale overpriser.

11 kroner for en liter mælk eller 78 kroner for tre kilo pastaskruer - de priser må københavnske institutioner betale hos den fælles indkøbsordning. De høje priser rammer børnene, mener institutionsleder. (© DR)

11 kroner for en liter økologisk letmælk, 78 kroner for tre kilo pastaskruer eller hvad med 56 kroner for en bakke æg?

Det er næppe priser, du vil betale for dine varer, men det gør de københavnske daginstitutioner, viser en række fakturarer, som nyhedsbureauet Newspaq har fået fingrene.

Priser rammer børnene

De høje priser går ikke kun ud over pengepungen, de går helt sikkert også ud over børnene, fastslår Pia Boesgaard, der er leder af institutionen Drivhuset, der ligger i Vanløse og har 17 ansatte til at passe på 102 børn.

- Vi kommer ikke på bondegårdstur mere, og vi tager ikke på busture mere. Det er der simpelthen ikke råd til. Og det betyder, vi har færre hænder. Jeg vil tro, at indkøbsordningen koster os omkring en pædagogstilling om året, siger Pia Boesgaard til Newspaq.

Politiker rystet over priserne

Medlem af Københavns Borgerrepræsentation Manu Sareen (R) er rystet over de høje priser.

- Det kom som et chok for mig, da jeg fik de her tal. Indkøbsordningen skulle ikke være besnærende for institutionerne. Den skulle give en besparelse. Men det viser sig åbenbart, at det er det modsatte, der sker, siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.

Møbler og legetøj

Og det er faktisk ikke kun madvarer, institutionerne skal betale overpriser for. De er også tvunget til at købe møbler, legetøj og andre nødvendigheder gennem kommunen.

Det er ikke lykkedes Newspaq at få et svar fra Kommunens centrale indkøbsordning på, hvorfor deres dagligvarepriser er dobbelt så høje som i det omgivende samfund.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk