Børnerådsformand er Brønderslevmoderens besøgsveninde

Formanden for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen, besøger Brønderslevmoderen i Herstedvester Fængsel et par gange om måneden

Lisbeth Zornig Andersen, formand for Børnerådet (© Type 2)

Hver fjortende dag får moderen i Brønderslev-sagen, Tina Eva Jensen, besøg af formanden for Børnerådet. Lisbeth Zornig Andersen, har på grund af sin egen barndom fyldt med omsorgssvigt og sexmisbrug opsøgt Brønderslevmoderen.

- Jeg har stor sympati for hende. Hun har ikke passet ordentligt på sine børn, men det er der en grund til. Jeg ved, hvad hun kommer fra, siger Lisbeth Zornig Andersen til Aftenshowet.

Lisbeth Zornig Andersen kommer selv fra en udsat familie på Lolland og pointerer, at vi bliver nødt til at udvikle og ikke afvikle de voksne.

- Når anbragte børn bliver 18 år, så søger de hjem til mor og far, som de har været vant til at passe på, derfor bliver vi nødt til ikke kun at straffe, men også hjælpe de dømte. Og så skal vi fortsætte med at holde børnene mere i hånden, også selvom de er blevet voksne og myndige, siger formanden for Børnerådet.

En ligeværdig relation

De to kvinder har gået i samme folkeskole, men med seks års mellemrum.

- Vi kender ikke hinanden fra dengang, men vi kan huske de samme lærere, og det er i det hele taget en meget ligeværdig relation, vi har fået, siger Lisbeth Zornig Andersen, der hjælper Tina Eva Jensen med at håndtere systemet.

Hun tilføjer:

- Jeg kan bygge bro til det offentlige. Tina var selvfølgelig forsigtig i starten, men nu har vi hinandens fortrolighed, og jeg kan hjælpe med at mindske, at hun og systemet taler forbi hinanden. Husk på, at det er et granatchok at komme i fængsel, når man aldrig har været en del af det kriminelle miljø, siger børnerådsformanden.

Se med kl.19.05 i aften, når Lisbeth Zornig Andersens er gæst i Aftenshowet på DR1 og diskuterer, hvordan vi sørger for, at misbrugte børn ikke vokser op og gentager den negative sociale arv. Du kan også møde hende i dokumentaren 'Min barn i helvede' kl. 20.00 på DR1.

Facebook
Twitter