BørneTelefonen: Fordobling i antallet af selvmordsopkald

For første gang er selvmordstanker i top ti over de emner, som børnene oftest ringer ind med.

I 2015 henvendte 1.107 børn og unge sig til BørneTelefonen med selvmordstanker. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Aldrig før har så mange børn ringet ind til BørneTelefonen med selvmordstanker. Det viser den årlige opgørelse fra Børns Vilkår.

I 2015 henvendte 1.107 børn og unge sig til BørneTelefonen, fordi de ville tale om deres selvmordstanker og selvmordsforsøg.

Det er næsten dobbelt så mange som for fem år siden, hvilket placerer selvmordstanker og selvmordsforsøg på en liste over de ti mest hyppige emner, som børn henvendte sig til BørneTelefonen med i 2015.

- Der er ikke nogen enkel forklaring på stigningen, men det kan skyldes, at der er mange børn, der lever i brudte familier, og at børn i dag oplever rigtig mange krav, og at de er eksponeret på de sociale medier, siger Mikkel Balslev, der er Afdelingsleder for BørneTelefonen ved Børns Vilkår.

At flere børn og unge henvender sig med tanker om selvmord eller ønsker at tale om deres selvmordsforsøg, tager Børns Vilkår meget alvorligt. Derfor er der ændringer på vej, siger Afdelingslederen.

- Vi planlægger blandt andet at udvide vores åbningstid, så vi også kan begynde at holde åbent om natten, for vi ved, at nogle af de her mørke tanker kan komme på det tidspunkt, og det vil vi gerne være med til at gøre noget ved.

BørneTelefonen holder åbent alle dage fra kl. 11.00 til 23.00 på 116 111.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk