Børns Vilkår: Godt at drengen er fundet

Det er for drengens bedste, at myndighederne nu har fundet ham, vurderer Børns Vilkår.

Myndighederne skal have et klart fokus på den dreng, der har været under jorden i 15 måneder, efter at han nu er blevet fundet, siger Børns Vilkår.

Det er positivt, at politiet nu har fundet frem til den dreng, der er i 15 måneder har levet under jorden på flugt fra myndighederne med sin far.

Det vurderer formand for Børns Vilkår, Peter Albæk, over for DR Nyheder.

- Det er det, der skal til. Han får ikke nogen stabil opvækst, når han rækker rundt med sin far, siger han og uddyber:

- Når man er i skolealderen, har man ikke kun brug for at være sammen med sine forældre, men også for at danne relationer til venner, gå i skole, have fritidsaktiviteter og spille fodbold i frikvartererne. Det er det, vi bygger på i resten af vores liv.

Drengen skal i fokus

Fredag eftermiddag opholder politiet sig fortsat i lejligheden med både faren, sønnen og moren. Det er uklart, hvad der kommer til at ske med drengen herefter, men det er Lolland Kommunes ansvar at handle, så snart drengen bliver overdraget fra politiet.

I den sammenhæng understreger Peter Albæk, at det er meget vigtigt, at myndighederne har fokus på, hvad der er bedst for barnet:

- Drengen skal have mest mulig ro på, og man skal sørge for, at der bliver talt ordentligt med ham.

Relation til forældre

Den bedste løsning vil muligvis være, at drengen fortsat får lov til at se sin far, som han stort har været sammen med hele tiden, siden de gik under jorden.

- Hvis man virkelig får en fornemmelse for, at faren er gavnlig for drengens liv, så skal man undersøge det. Hvis der kan opbygges en stabil relation til de biologiske forældre, bør der udnyttes, siger Peter Albæk.

Det kræver dog, at forældrene spiller mere med på myndighedernes regler og bliver mere samrbejdsvillige, fastslår formanden.

- Hvis faren virkelig vil drengen, må han vise en samarbejdsvilje, selvom det kan være svært for ham nu. Det kan føre til, at de kan få mest muligt samvær.

Facebook
Twitter