Børns Vilkår: Grav et spadestik dybere i sag om benzinoverfald

Børns Vilkår mener, at Skanderborg Kommune har undervurderet dybden af en konflikt mellem 9. klasseelever.

I dag blev Skanderborg Kommunes redegørelse lagt frem, og den konkluderer, at man ikke kunne forudse et voldsomt benzinoverfald på en 16-årig afghansk dreng i Ry. (Foto: © Tor Birk Trads, Scanpix)

Skanderborg Kommune har undervurderet dybden af den konflikt, der førte til et voldsomt benzinoverfald på en 16-årig afghansk dreng i Ry.

Det mener Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, på baggrund af kommunens redegørelse, der kom i dag.

- Kommunen siger, at man har gjort, hvad man kunne, og ikke kunne forudse hændelsen, men det er for let at drage den konklusion, siger Rasmus Kjeldahl.

Kommunen hæfter sig ved, at ofret og en af de sigtede drenge lavet fredeligt gruppearbejde på skolen få timer før overfaldet. Derfor var der ifølge skolen ingen tegn på, at noget voldsomt var under opsejling.

- Jeg vil nok ikke lægge for meget vægt på, at de har lavet fredeligt gruppearbejde sammen Det er en observation. Men hvad der er under opsejling, kan man ikke tolke ud af den situation, siger Rasmus Kjeldahl.

Han håber, at redegørelsen vil blive fulgt op at en nærmere analyse.

- Der udestår, at man får gravet rigtig dybt ned i det her, så man får mest muligt viden ud af den her tragiske hændelse, siger Rasmus Kjeldahl.

Skanderborg Byråd skal behandle redegørelsen 1. marts.

/ritzau/