Børns Vilkår: Mou-dom vigtigt signal

Landsretten i Aalborg mere end fordoblede straffen i sagen fra Mou, hvor en 14-årig pige systematisk er blevet mishandlet. Peter Albæk, der er formand for Børns Vilkår, kalder skærpelsen et vigtigt signal

Den tiltalte mor og stedfar i sagen fra Mou, som i dag blev idømt et års fængsel hver. (Foto: Niels Sloth © DR Nordjylland)

Landsretten i Aalborg mere end fordoblede straffen i sagen fra Mou, hvor en 14-årig pige systematisk er blevet mishandlet. Pigens mor og stedfar skal nu et år i fængsel.

I fire år fra pigen var 9 år, til hun blev 13 år bød dagligdagen på tæv. Blandt andet blev hun slået med hundelænker, cykelpumper og grydeskeer.

Pigen blev også låst inde i et lille gæstetoilet uden lys i op til seks timer ad gangen. Endelig blev moderen dømt for at have holdt pigens hoved under vand i badekarret som led i afstraffelse.

I byretten fik ægteparret hver fem måneders fængsel for grov vold - mens Landsretten en vurderede, at der var grundlag for strengere straffe.

Et vigtigt signal

Peter Albæk, der er formand for Børns Vilkår, kalder skærpelsen et vigtigt signal.

- Det er et vigtigt signal, alene fordi det kan være svært at se en mishandling, der har fundet sted igennem mange år og at man så alligevel har stolet så meget på pigen i dette tilfælde. I den slags sager bliver det ofte barnets udsagn mod den voksnes, siger han til Radioavisen

Sagens anklager, statsadvokatassessor Kim Kristensen, er tilfreds med dommen, selv om han havde krævet halvandet år til hver af de to dømte.

- Der er tale om en markant skærpelse. I det ligger en tilkendegivelse fra retten om, at der er tale om en ganske grov forbrydelse", siger han.

Pigens troværdighed afgørende

Han mener, at pigens troværdighed har været afgørende for skærpelsen af straffen.

- Jeg synes, at pigen forklaring i retten var meget nøgtern, sikker og troværdig og det er jeg sikker på, at retten har lagt ret stor vægt på, siger anklageren i sagen, Kim Kristensen.

Forsvareren for stedfaren, Stig Ejler Jensen er skuffet. Han mener straffen ligger i den hårde ende.

- Selvfølgelig er jeg skuffet, når jeg havde lagt op til en mildere straf. Der var ikke noget nyt i begrundelserne. De var de samme i byretten. Det eneste nye landsretten var frihedsberøvelsen, og det mener jeg ikke i sig selv har givet så meget mere, siger forsvareren..

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk