Bofællesskabet gør hverdagen lettere

Der er hverken hash eller fri sex. Derimod er der fællespisning og masser af legekammerater til børnene i bofælleskabet Lange Eng, hvor Torben Heikel Vinther og hans familie har boet det seneste år.

Torben Heikel Vinther, Bodil Øster og deres søn Hjalte Heikel Øster synes det gør hverdagen nemmere at bo i bofællesskab. (Foto: Kristian Leider © DR)

Da Torben Heikel Vinther flyttede med sin partner Bodil til det nyoprettede kollektiv Lange Eng i Albertslund i juni 2008 frygtede de, at livsstilen ikke ville passe dem.

- Vi var bange for, at vi ikke kunne finde os tilrette sådan et sted med fællesspisning og hvad der nu ellers hører til, siger Torben.

Ligesom mange andre børnefamilier har de valgt at bo i et bofællesskab. Selvom de har deres eget hus, så er der fællesspisning og fællesområder, som de deler ansvaret for med de 54 andre boliger med tilknytning til bofællesskabet.

Lettere hverdag

I aften har Torben Heikel Vinther ansvaret for aftensmaden sammen med syv andre voksne. Og selvom der skal laves mad til 100 personer, så kan han til gengæld glæde sig over, at der er over en måned til, at han næste gang skal stå i køkkenet.

- Det gør vores hverdag meget lettere, at vi ikke skal tænke på at lave mad. Når jeg har hentet min søn i børnehaven, så kan jeg bare tag hjem og lege med ham og så gå over og spise. Det er meget let, fortæller Torben Heikel Vinther.

Kan anbefales

Selvom Torben Heikel Vinther frygtede, hvordan det ville være at flytte til et bofællesskab, så har han aldrig fortrudt.

- Jeg vil klart anbefale at flytte i bofællesskab, når man har små børn. Der er masser af legekammerater, og hverdagen bliver meget mindre stresset, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk