Boghandleren fra Brønshøj er nu varetægtsfængslet

I retten på Frederiksberg er den terrorsigtede Sam Mansour blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Said Mansour sigtes for at opfordre til terror, og nu er han varetægtsfængslet i fire uger. (Foto: Carl Redhead © Scanpix)

Dansk-marokkaneren Sam Mansour, der er blevet kendt som Boghandleren fra Brønshøj er onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger i retten på Frederiksberg.Han har ifølge Københavns Politi opfordret til terror via især sociale medier, og han er nu sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 114 - tilskyndelse til terror.

Sam Mansour, der tidligere hed Said Mansour, men nu har skiftet navn, har flere gange tidligere været sigtet for samme paragraf.Første i Danmark dømt efter terrorparagrafDet skete senest i maj sidste år, og i 2007 blev han idømt tre år og seks måneders fængsel for at have opildnet til terrorhandlinger via sit forlag Al Nur Islamic Information i Brønshøj.Han var således den første i Danmark, der blev dømt efter terrorparagraffen.

- Det var utvetydig opfordring til deltagelse i væbnet jihad, lød begrundelsen for dommen i Københavns Byret.Politi: Har hyldet video på sociale medierDenne gang har politiet ifølge DR Nyheders oplysninger blandt andet sigtet Mansour på baggrund af, at han ifølge politiet har hyldet og delt en video af danske islamister, der skyder til måls efter Anders Fogh, Naser Khader, Kurt Westergaard, Lars Hedegaard, Morten Storm og Akhmed Akkari.

Videoen er lavet af den dansktalende, yderliggående islamist Abu Khattab, der siden er blevet meldt dræbt i borgerkrigen i Syrien.I videoen, der blev lagt på Youtube, holder Abu Khattab en længere tale om at bekæmpe de vantro, ikke mindst i Syrien. Videoen er dog siden blevet fjernet af Youtube, da den overtræder selskabets politik, som forbyder opfordring til hadforbrydelser.Said Mansour nægter sig skyldig under det lukkede grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

Facebook
Twitter