Bolette skaber tryghed i sin opgang på Nørrebro: 'Det er ikke så svært - jeg siger bare godmorgen'

14 opgangsrepræsentanter sikrer godt naboskab og større tryghed i boligforening på Nørrebro.

Det giver større tryghed i en opgang, når man kender sine naboer.

Den konklusion er man kommet frem til i boligforeningen Murergården på Nørrebro i København, hvor man har 14 såkaldte opgangsrepræsentanter.

En af dem er Bolette Munch-Petersen, og ideen er, at vejen til en harmonisk og tryg ejendom går via godt naboskab.

- Det er ligesom en lille landsby. Vi kender hinanden, og jeg ved stort set, hvad alle hedder i opgangen, fortæller hun.

Seks boligforeninger oplærer opgangsrepræsentanter

Ordningen er en succes, og Tryg Fonden ser potentiale i den og har derfor doneret 350.000 kroner til projektet, så det gode naboskab fra Murergården kan brede sig til andre boligforeninger.

- Vi håber, at det er en idé, som man vil tage til sig i andre almene boligområder, fordi et stærkt fællesskab er med til at dæmme op for hærværk, utryghed og i værste fald kliker og bander blandt unge, siger Lars Olsen, der er medlem af Tryg Fondens repræsentantskab.

I første omgang skal seks andre boligforeninger oplæres, og det kan man roligt se frem til, mener Bolette Munch-Petersen.

- Det er ikke så svært, jeg siger godmorgen og får en sludder om deres liv, hvis de har lyst. Der er jo ikke nogen steder, hvor man ikke kan bruge et bedre naboskab.