Boligfond udleverede vielsesattester og CPR-numre til naboer i 435 lejemål: 'Sådan noget må bare ikke ske'

Interesseorganisation vil politianmelde Frederiksberg Boligfond for at dele personfølsomme oplysninger.

Frederiksberg Boligfond har delt personfølsomme oplysninger om beboerne i forbindelse med salget af Den Sønderjyske By og to andre ejendomme. (Foto: Morten Germund © Scanpix)

Noget er tilsyneladende gået helt galt hos Frederiksberg Boligfond.

Fonden, der står for det planlagte salg af tre ejendomme på Frederiksberg til en amerikansk ejendomsgigant, har nemlig ved en fejl delt dybt private oplysninger om beboerne.

Det skriver interesseorganisationen for private andelsboligforeninger, ABF, i en pressemeddelelse.

Boligfonden sendte i går USB-nøgler ud til 435 lejemål i tre ejendomme på Frederiksberg, hvor lejere forsøger at købe deres ejendomme på andelsbasis.

Men USB-nøglerne har tilsyneladende indeholdt potentielt personfølsomme oplysninger om de enkelte lejere.

Det drejer sig blandt andet om CPR-numre, kopier af sygesikringsbeviser, bilregistreringsattester og vielsesattester, der er blevet sendt til de op mod 700 andre beboere i lejemålene.

Det fortæller Jan Hansen, direktør i ABF til DR Nyheder.

- Det er det værste tilfælde, vi nogensinde har konstateret i forhold til de gældende regler, siger direktøren, som kalder det "en rigtig grov fejl".

Interesseorganisationen vil om få dage anmelde Frederiksberg Boligfond til både politiet og Datatilsynet for brud på reglerne omkring personfølsomme oplysninger.

Formand: Det må ikke ske

I formiddags blev formanden for Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank, gjort opmærksom på delingen af de fortrolige oplysninger.

- Jeg blev meget chokeret. Sådan noget må bare ikke ske, siger han til DR Nyheder.

Han oplyser, at han har kontaktet fondens administrationsselskab og rådgivere for at få en redegørelse for præcis, hvad der er blevet sendt ud til de mange beboere.

Flemming Brank siger, at han vil have administrationen i kontakt med Datatilsynet på torsdag.

- Sammen med Datatilsynet skal vi have udredt, hvad vi kan gøre for at rette op på skaden, siger han.

De har dog ikke umiddelbart planer om at indsamle USB-nøglerne igen. Ifølge Flemming Brank er rationalet, at skaden er sket, da oplysningerne kan være hentet ned fra USB-nøglerne.

Det er ABF langt fra tilfredse med. De vil have indsamlet USB-nøglerne med de private oplysninger igen.

- Man har fuldstændig ukritisk sendt alle disse informationer i omløb uden omtanke for, hvad der var indholdet på USB-stikkene, og det betyder nu, at der er 500 beboere, som sidder henover julen med utryghed i forhold til, at deres oplysninger er i omløb, lyder det fra Jan Hansen.

Artiklen er opdateret med specificering af personfølsomme oplysninger

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk