Boligminister: Lej bare boligen ud i ferien

Det er ikke ulovligt at leje sin bolig ud, når man tager på ferie, siger boligminister Carsten Hansen. Så længe man gør det med måde.

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, siger nu, at det ikke er ulovligt at leje sin bolig ud, mens man selv er på ferie. (© Type 1)

Skal du på en længere ferie her til sommer og overvejer du at leje din bolig ud? Værs'go. Det er ikke ulovligt, siger boligminister Carsten Hansen (S).

- Det er der absolut ingen problemer med. Så længe man holder til under 6-7 uger om året, må alle udleje deres egen bolig til turister.

Fejltagelse bag historieI går kunne man ellers læse i MetroXpress og her på dr.dk, at boligreguleringsloven gjorde det ulovligt at leje sin bolig ud, mens man var på ferie.

En tolkning af reglerne, der gjorde, at boligudlejningshjemmesider som Airbnb.com, der hjælper private danskere til at leje deres bolig ud, burde lukkes og at flere tusinde danskere hver dag bryder loven.

Kilde til historien var en fuldmægtig fra Carsten Hansens eget ministerium for by-,bolig og landdistrikter. Men der var altså tale om en misforståelse, siger ministeren nu:

- Der er ingen grund til at være urolig. Hvis man har et hus eller lejlighed, kan man sagtens leje et værelse ud i nogle uger over sommeren. Det er både helt fint med mig og med lovgivningen, siger Carsten Hansen.

Hold det under 7 uger om året

Først når man som privat udlejer sniger sig over 6-7 ugers udlejning om året, begynder det at blive kriminelt. For så kan ens udlejning ses som hotelvirksomhed.

- Hvis man begynder at driver erhvervsmæssig virksomhed, så skal man over på andre regler, og så skal der betales skat. Man kan ikke bare drive hotel fra sin private bolig, siger Carsten Hansen.

Har ingen klagesager

Han er dog sikker på, at skelet mellem privat udleje og skjult hotelvirksomhed sjældent bliver misbrugt til dagligt.

- Jeg tror godt, at folk ved hvor grænserne går. Jeg har ikke kendskab til nogen klager over det her. Og var det et stort problem, havde jeg hørt om det, slutter Carsten Hansen.