Bombealarm afblæst i Aarhus Lufthavn

Lufthavnen er nu genåbnet, og flytrafikken er genoptaget.

Aarhus Lufthavn blev tirsdag eftermiddag evakueret, fordi politiet havde fundet en mistænkelig genstand. (© (C) DR Nyheder)

Politiet har omkring klokken 20 tirsdag aften færdiggjort deres undersøgelse i Aarhus Lufthavn og ophæver nu afspærringen.

Peer Kristensen, som er direktør i Aarhus Lufthavn, fortæller til DR Nyheder, at lufthavnen igen er åben, og at flytrafikken så småt genoptages.

- Vi er igang med at gøre lufthavnen klar. Det vil sige, at vi kommer til at tage imod de fly, som nu er på vej mod Aarhus fra Oslo og København - og ellers håber vi på normaldrift fra i morgen tidlig, siger han.

Peer Kristensen er direktør i Aarhus Lufthavn, og han siger, at lufthavnen nu er genåbnet. (© (C) DR Nyheder)

Han fortæller desuden, at lufthavnsmedarbejderne vil arbejde på højtryk hele natten for at få det hele tilbage til normalen.

- Vi har kaldt ekstra medarbejdere ind, og vi kommer til at arbejde igennem hele aftenen og natten. De passagerer, som ikke kom afsted i løbet af eftermiddagen og aftenen, er vi klar til at tage imod fra i morgen tidlig, siger lufthavnsdirektøren.

Falsk alarm lammede flytrafikken

Flytrafikken har stået stille hele eftermiddagen, siden der blev fundet en mistænkelig genstand i lufthavnen.

Ifølge DR Nyheders reporter på stedet blev der klokken 13.30 fundet en taske med mistænkelige genstande. Undersøgelserne førte derefter til en evakuering af 120 passagerer og 20 medarbejdere omkring klokken 15.30.

De evakuerede blev ført hen til en bygning tæt på lufthavnen, men fik efter klokken 18 tirsdag aften lov til at forlade stedet.

Politiet bad folk om at holde sig væk fra området, imens de arbejdede, og ammunitionsrydningstjenesten rykkede ud.

Et fly med 70 passagerer fra Københavns Lufthavn var netop landet, da Aarhus Lufthavn blev evakueret. Det resulterede i, at flyet blev stående på landingsbanen i længere tid og derefter sendt tilbage til København.

Under evakueringen beordrede politiet en flok taxachauffører ud af deres biler, fordi de holdt parkeret lige ude foran lufthavnen. Chaufførerne var derfor nødsaget til at vente i flere timer på, at afspærringerne blev ophævet, så de kunne vende tilbage til taxaerne.

  • Flere udrykningskøretøjer er tilstede ved Aarhus Lufthavn tirsdag eftermiddag. (© (C) DR Nyheder)
  • Flere udrykningskøretøjer er tilstede ved Aarhus Lufthavn tirsdag eftermiddag.
  • Flere udrykningskøretøjer er tilstede ved Aarhus Lufthavn tirsdag eftermiddag.
1 / 3
Facebook
Twitter