Bombetrusler mod lufthavne i Aarhus og København

OVERBLIK Tre lufthavne, to indkøbscentre, Odense Universitetshospital og et universitet i København har i dag modtaget bombetrusler.

Københavns Lufthavn i Kastrup har også modtaget en trussel, men Københavns Politi har ikke fundet anledning til at evakuere bygningen på nuværende tidspunkt. (Foto: © Grafik Ninni Much Pettersson, Ninni Munch Pettersson)

Politiet er i øjeblikket til stede i Aarhus Airport - der førhen var kendt som Tirstrup Lufthavn - på grund af en bombetrussel.

Politiet er ved at undersøge området, og lufthavnen er ved at blive evakueret, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ingen er kommet til skade, understreger politiet, og ifølge pressemedarbejder Lotte Jørgensen er politiet næsten ved at være færdige med evakueringen.

Peter Høgsberg, der er administrerende direktør i Aarhus Airport, bekræfter, at lufthavnen har modtaget en bombetrussel.

- Politiet har bedt os om at evakuere terminalbygningen af den årsag, at der er indløbet en bombetrussel mod lufthavnen. Det har vi gjort, og i øjeblikket er politiet så i gang med at afsøge bygningen for en mulig trussel, siger han og understreger, at der ikke var nogen passagerer i lufthavnen, da de modtog truslen.

Han regner dog med, at der snart er normal drift i lufthavnen igen.

- Det kan godt være, at vi får lidt forsinkelser her på eftermiddagen og aftenen. Det er udelukkende et spørgsmål om, hvornår politiet kan erklære bygningen for et sikkert sted at opholde sig, siger han.

Københavns Lufthavn i Kastrup har også modtaget en trussel, men København Politi har ikke fundet anledning til at evakuere bygningen på nuværende tidspunkt.

Bombetruslerne kommer efter, at to indkøbscentre på Sjælland- RO's Torv i Roskilde og Vestsjællandscentret i Slagelse - samt Roskilde Lufthavn tidligere på dagen blev evakueret på grund af bombetrusler.

Politiet kunne dog ikke sige noget om, hvorvidt det er de samme personer, som stod bag de tre første bombetrusler.

- Vi arbejder på højtryk for at få løst sagen, oplyste kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Carsten Andersen tidligere på eftermiddagen til DR Nyheder.

I de tre første tilfælde modtog politiet truslerne via e-mail. Lotte Jørgensen fra Østjyllands Politi vil dog ikke sige noget om, hvorvidt de også har modtaget truslen mod lufthavnen ved Aarhus per mail.

- Vi vender tilbage med mere info senere, siger hun.

Bombetrussel mod universitet

Derudover har Copenhagen Business School i København også modtaget en bombetrussel.

Det bekræfter presseansvarlig Mikael Koldby over for TV 2 Lorry.

- Vi har et internt varslingsystem og har sendte advarsler ud per mail og sms. Efter dialog med Københavns politi valgte vi dog at afblæse alarmen 10-15 minutter senere, fortæller han til den regionale tv-station.

Derudover modtog Odense Universitetshospital også tidligere på dagen en bombetrussel.

- Odense Universitetshospital har i lighed med en lang række institutioner og virksomheder i hele landet modtaget en bombetrussel mod hospitalets matrikel i Odense, skriver hospitalet på sin hjemmeside.

Fyns Politi har dog afblæst truslen.

Hospitalet oplyser over for DR Nyheder, at de modtog bombetruslen via mail. Ingen blev evakueret.

Opdateres...