Bombetrussel mod DR Byen afblæst

En bombelignede genstand blev i formiddags fundet i DR Byen. Politiet og bomberobotten Rullemarie kom i sving. DR Byen blev ikke evakueret under forløbet.

Bombetruslen trak politifolk, brandmænd, ambulancefolk og bomberyddere til DR Byen. Forsendelsen var en konvolut som blev skudt i stykker, da politiet kom til DR. (© DR)

En "bombelignende genstand", sendt til DR Licens i DR Byen på Amager, viste sig først på eftermiddagen fredag at indholde hvad politiet betegner som en brun afføringslignende substans og nogle søm.

Fredag morgen modtog DR Licens en mistænkelig forsendelse med posten. De kontaktede DRs firefightere, et korps af vagt- og brandfolk, der fik bragt pakken ned i kælderen under DR Byen hvor politiet undersøgte pakken.

Konvolut blev skudt i stykker

Sikkerhedschefen i DR, Søren Sjøgren, siger til DR Nyheder Online, at der var tale om en konvolut i A4-størrelse, som hurtigt blev bragt hen et sikkert sted og undersøgt.

- Det fik Ekstra Bladet på en eller anden måde nys om, inden vi nåede at reagere internt. Det betød så, at folk ringede til mig og andre i DR, nærmest inden bomberobotten var nået frem, siger Søren Sjøgren, og tilføjer at konvolutten blev skudt i stykker.

På spørgsmålet om, hvorfor DR Byen ikke blev evakueret, svarer sikkerhedschefen, at det kommer an på den konkrete situation, og at man godt vil have en hurtig vurdering først.

Tik-tak-lyde havde været noget andet

- Men det er klart, at hvis der hvade været noget i forsendelsen, der sagde tik-tak, så havde vi reageret anderledes, siger Søren Sjøgren.

DR's sikkerhedschef er tilfreds med forløbet, som har været i overensstemmelse med de procedurer, der ligger i DR i forbindelse med bombetrusler. Dog vil Søren Sjøgren gennemgå nogle andre procedurer, så der kan komme hurtigere information ud til medarbejderne.