Bondo: Dennis Kristensen svigter ikke vores musketer-ed

Den kommunale topforhandler afviser, at FOA-formands opslag sår tvivl om sammenhold.

Anders Bondo Christensen afblæser alarm efter FOA-formand Dennis Kristensen skabte tvivl om musketered. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Musketereden er intakt. Ingen bliver efterladt på perronen. Sådan lyder det fra de kommunalt ansattes topforhandler, Anders Bondo Christensen.

- Jeg har ikke oplevet, at musketereden har været til diskussion. Tværtimod, siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

Offentlig overenskomst

Landets offentlige ansatte skal have nye overenskomster. Det gælder både de ansatte i staten, i regionerne og i kommunerne. Forhandlingerne er stødt på flere bump undervejs, og lykkes det ikke at finde en løsning, vil det føre til strejke eller lockout.

Se Tema

Reaktionen kommer, efter at FOA-formand Dennis Kristensen i et opslag på Facebook forudser, at der ikke kan indgås forlig på det kommunale område, mens et forlig er muligt for de statsligt og regionalt ansatte.

- Der er ingen grund til at ofre sine sparepenge på kommunerne. De er en forhandlingsmæssig katastrofe, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

Men FOA-formandens udtalelser ophæver ikke den såkaldte musketered, der dikterer sammenhold mellem de kommunale, regionale og statslige arbejdstagere, understreger Anders Bondo Christensen.

- Dennis Kristensens udtalelser er fuldstændig i overensstemmelse med tankegangen bag musketereden.

- Hvis vi har en modpart, der vil indfri vores krav, så indgår vi selvfølgelig en aftale med ham. Derefter tager vi kampen i forhold til de arbejdsgivere, der ikke er indstillet på det, siger Anders Bondo Christensen.

Har forhandlet i over seks uger

Forhandlingerne om de offentlige overenskomster har stået på i over seks uger, hvor de er foregået i Forligsinstitutionen.

Forligsmand Mette Christensen har mulighed for at udsætte en konflikt med 14 dage mere. Men kun, hvis hun øjner en løsning på de fastlåste forhandlinger.

Lykkes det ikke at nå en aftale, kan op mod en halv million offentligt ansatte blive ramt af strejke og lockout.