Bonusordninger sendte Frederikkes karakterer igennem nåleøjet til CBS

For første gang har adgangskravet for en videregående uddannelse sprængt karakterskalaen, men takket være diverse bonusordninger har Frederikke Farrington alligevel fået en plads på drømmestudiet.

(© DR)

Onsdag fik Frederikke Farrington besked om, at hun er blevet optaget på sin drømmeuddannelse - international business på CBS.

Adgangsbilletten er en studentereksamen med tårnhøje karakterer, og det er nødvendigt, fordi for første gang nogensinde kræver det svimlende 12,1 i gennemsnit, altså mere end den højeste karakter, at komme ind på en uddannelse.

- Det kræver noget arbejde. Det gør det, siger hun.

Bonusordning møder kritik

Frederikke Farringtons eksamenssnit er oprindeligt 11, men hun har netop benyttet sig af de tilgængelige bonusordninger.

Med fem fag på højniveau og en påbegyndt studiestart på en videregående uddannelse inden for to år efter studentereksamen ender hendes snit på 12,2, og især den sidstnævnte bonusordning møder kritik.

- Det er en meget stor del af de studerende, som bliver løftet af den bonusordning, så det løfter bare niveauet for en stor gruppe studerende, men det siger ikke noget, om de kan mere end de andre, siger Wilbert van der Meer, sekretariatschef for uddannelse på CBS.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk