Bordeller er åbne trods coronaregler: Syv dages politikontrol gav over 30 sigtede

I flere politikredse holdes der også fremover et vågent øje med bordellerne.

Politiet kontrollerer i øjeblikket, om liberale erhverv overholder coronareglerne. Noget tyder på, at særligt bordeller ikke helt har forstået, hvad det indebærer. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Et miks af politiets eget coronatilsyn og henvendelser fra vakse borgere om åbne bordeller har i det nye år fået Københavns Politi til at iværksætte en række kontroller.

Det gav hurtigt pote.

I løbet af bare syv dage er ikke mindre end 30 personer i hovedstadsområdet blevet sigtet for at holde dørene åbne trods coronaregler om at lukke. De står nu alle til at få en bøde, mens to af dem kan se frem til at blive udvist af landet.

- Tallene taler deres eget sprog. Det er mange mennesker, mange sigtelser, og det udgør en sundhedsrisiko. Det er derfor selvfølgelig en indsats, vi vil fortsætte, siger Lars-Ole Karlsen, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Landets bordeller er også omfattet af de midlertidige coronarestriktioner, der foreløbig gælder til 7. februar, og skal holde lukket, ligesom eksempelvis frisører og massører.

- Når de fleste liberale erhverv skal holde lukket, så undersøger vi løbende, om det overholdes. Vi er blandt andet rundt på Strøget, handelsgader og mange andre steder.

- Vi har så undersøgt bordelmiljøet, og har også fået nogle henvendelser fra borgere, der fortæller, at steder har åbent. Disse henvendelser tager vi selvsagt alvorligt og reagerer på dem og på vores egne iagttagelser, siger Lars-Ole Karlsen.

Kommer bag på politiet

Han fortæller, at der kun skulle ti kontroller i politikredsen til, før 30 personer var sigtet. Der er tale om 28 kvinder og to mænd, som har fået en bøde i hånden. Den lyder typisk på 10.000 kroner.

Også i Aarhusområdet har politiet på det seneste kontrolleret, om bordellerne overholder de gældende coronarestriktioner, og i den forbindelse sigtet flere personer.

- Når de gode borgere opdager, at her er der vist en form for aktivitet i en kælder, så ringer de ind til os. Vi kender som regel adresserne og kan se, at her er en massageklinik eller et bordel, og så aflægger vi dem et besøg, siger Carsten Kousgaard, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi.

- Det kommer da bag på os, for det er meldt bredt ud, at de skal holde lukket, siger han.

Politiet i Østjylland fører ligeledes tilsyn af egen drift, som de også gør med øvrige erhvervsdrivende, der skal holde lukket i øjeblikket.

Ulovligt ophold

Af en døgnrapport fra Østjyllands Politi fremgår det, at en patruljevogn mandag 4. januar klokken 18 så det røde lys tændt på et bordel i Lystrup lidt uden for Aarhus.

Patruljen ringede på døren, og ifølge døgnrapporten åbnede en letpåklædt, 54-årig kvinde døren. Inde på stedet befandt en nøgen mandlig kunde sig. Kvinden erkendte, at hun havde brudt coronarestriktionerne ved at holde åbent og fik en bøde på 10.000 kroner.

Så sent som i forgåra opdagede politiet i Østjylland to åbne bordeller - et på Kirkedammen i den centrale del af byen og et på Skjernvej.

Det første sted blev en 27-årige kvinde med polsk statsborgerskab anholdt og sigtet for at bryde coronareglerne. Udlændingestyrelsen skal nu vurdere, om hun skal udvises af landet.

Det andet sted blev to thailandske kvinder sigtet for at holde et bordel åbent og for at opholde sig ulovligt i landet.

DR Nyheder har været i kontakt med flere politikredse, blandt andet Fyns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi, men her meldes der ikke om kontroller af bordeller.