Borgere kæmper mod vandmasser i Jyllinge

Folk står i vand til op over anklerne på Lærkevej i Jyllinge.

Først kom stormen, og nu kommer vandet.

Urd har mistet sin kraft i størstedelen af landet, men derfor er faren stadig ikke helt drevet over.

For flere steder i landet kæmpes der lige nu med forhøjet vandstand.

På Lærkevej i Jyllinge i Nordsjælland kæmpes der lige nu mod tiden for at holde vandet væk fra vejens huse. Det skyldes, at en mobil dæmning er utæt, og derfor arbejder det lokale beredskab lige nu for at sikre husene mod støre skader.

DR Nyheders journalist på stedet fortæller, at hun lige nu står i vand til anklerne.

- Jeg kan rent faktisk ikke komme ned i den anden ende af vejen, så meget vand er der, siger Sabrina Bojsen Møller, der fortæller, at der lige nu er vand op til soklerne ved mindst seks huse.

Det er ikke første gang, at Lærkevej, der ligger ud til Roskilde Fjord, er blevet ramt af store vandmasser. For tre år siden forårsagede stormen Bodil store skader, og flere huse blev ødelagt.

Har haft kvalme hele natten

Derfor har beboerne været ekstra varsomme denne gang og lagt sandsække ud, inden det for alvor begyndte at blæse.

- Jeg glæder mig til, at det vender. Jeg har haft kvalme hele natten, og jeg nærmest holdt vejret, siger Line Skovrider, der bor på vejen.

- Vi har sikret os med sandsække og har sørget for, at alle ting inde i huset er blevet løftet op i højden, siger hun og fortæller, at vandet står op til husets sokkel, men at det heldigvis er holdt tørt indendøre.

Ud over at beredskabsstyrelsen har arbejdet gennem natten ved Roskilde Fjord, har et større antal af frivillige også forsøgt at holde vandet stangen.

- Vi har knoklet hele natten, og vi troede egentlig, at vi slap. Men Urd slog tilbage og har måske taget et hus eller to, men nu må vi, når det bliver lyst, siger frivllig Mogens Hallager, der ikke forventer, at der er kommet vandskader indvendigt i nogle af vejens huse.

Ifølge Lars Robetje, beredskabsdirektør i Østsjællands Beredskab, vil vandet toppe klokken 7.40 og trække sig tilbage igen klokken 8.20.

- Siver der vand ind, så vil det, afhængigt af geografien i området, sive ud i boligområdet, og husene bliver fyldt med vand, siger Lars Robetje til Ritzau.

Klokken 08.40 oplyser Østsjællands Beredskab til DR Nyheder, at vandmasserne ikke længere stiger, men at man stadig arbejder på stedet.