Borgere stoppede plørefuld bilist ved motorvej

27-årig mand lå i formiddags og sov i detentionen efter en farlig optræden i trafikken.

Nordjyllands Politi havde i morges endnu ikke kunnet afhøre en 27-årig, der blev spøgelsesbilist på Hirtshalsmotorvejen ved Brønderslev. (Arkivfoto) (Foto: Henning Bagger /Scanpix © Ritzau Scanpix)

Civile borgere roses af politiet, efter at de i går aftes fik stoppet en stærkt beruset bilist, der havde været spøgelsesbilist på Hirtshalsmotorvejen.

Først kørte den fulde mand fra Brønderslev mod syd i den korrekte side af motorvejen, oplyser Nordjyllands Politi.

- Ved Vestbjerg standser han, stiger ud og lader vandet. Derefter foretager han en U-vending og kører mod nord, fortæller vagtchef Poul Badsberg.

Manøvren indebærer i sagens natur stor fare for andre trafikanter. Nogle af dem besluttede at tage affære på egen hånd.

Stillede biler på tværs

Nær rampen ved Brønderslev Øst lykkedes det dem at få sat bilisten ud af spillet.

- Nogle civile borgere fik blokeret vejen for ham, siger vagtchef Poul Badsberg, der benytter lejligheden til at rose personerne for deres indgriben.

Tre bilister placerede deres biler på tværs af motorvejen for at stoppe den fulde bilist, der i øvrigt ikke kørte med høj fart, oplyser politiet til nordjyske.dk.

Betjente hos politiet er søndag formiddag ved at gøre status på sagen, mens bilisten - en 27-årig mand - ligger i detentionen og sover sin brandert ud.

- Der ligger et hav af sigtelser og venter på ham, siger vagtchefen. For eksempel vil han blive sigtet for hensynsløst at have udsat andre for fare og for spritkørsel.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk