Borgerlige samler ind til Bent Jensen

Koldkrigsforskeren Bent Jensen kan se frem til økonomisk støtte fra borgerlige kræfter i sin kamp mod journalisten Jørgen Dragsdahl.

- Hvis historikerne ikke kan sætte ansigt på indflydelsesrige aktører i denne periode uden at risikere injuriesøgsmål, vil der kun være en amputeret, unuanceret og politisk ensidig version af dette vigtige stykke danmarkshistorie til rådighed, skriver Bent Jensen-Foreningen i en pressemeddelelse. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

En række borgerlige kulturpersonligheder indleder nu en indsamling til fordel for professor, dr.phil. Bent Jensen.

Pengene skal bruges til at betale for Bent Jensens appelsag i retsopgøret med journalisten Jørgen Dragsdahl, efter at byretten har idømt koldkrigsforskeren 20 dagbøder a 2000 kroner for injurier samt en godtgørelse til Jørgen Dragsdahl på 200.000 kroner.

Byretten i Svendborg mener nemlig ikke, at Bent Jensen kan bevise, at journalisten var agent for den daværende sovjetiske efterretningstjeneste KGB.

- Hvis historikerne ikke kan sætte ansigt på indflydelsesrige aktører i denne periode uden at risikere injuriesøgsmål, vil der kun være en amputeret, unuanceret og politisk ensidig version af dette vigtige stykke danmarkshistorie til rådighed, skriver Bent Jensen-Foreningen i en pressemeddelelse.

CEPOS stifter med

Bag Bent Jensen-Foreningen består blandt andre af en stifterne af den borgerlige tænketank CEPOS, forlæggeren Peter la Cour. Peter la Cour var i 2001 med til at indsamle 337.000 kroner til den tidligere modstandsmand Jørgen Røjel, efter at denne også var blevet dømt for injurier.

Jørgen Røjel anklagede Enhedslistens udenrigsordfører, Frank Aaen, for at kunne blevet dømt for spionage, hvis han var "blevet opdaget i tide".

Æresbøde

Dengang tog nuværende indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) initiativ til indsamlingen til "Røjels æresbøde", og Peter la Cour håber, at andre kendte borgerlige politikere og erhvervsfolk atter vil spytte i bøssen.

- Vi vil forsøge at få kendte til at gå foran, både med åndelig og materiel støtte, siger Peter la Cour.

Ud over Peter la Cour tæller Bent Jensen-Foreningens bestyrelse historiker Jørgen Granum-Jensen og direktør Jens Gregersen.

Indsamlingen sker efter aftale med Bent Jensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk