Borgmester har givet grønt lys, men Aarhus-gymnasier er ikke klar til elever

For få timer siden fik gymnasier i Aarhus lov til gradvis genåbning. Vi er ikke klar, lyder det fra rektorer.

Tidligere i dag var gymnasieelever til demonstration på Rådhuspladsen i Aarhus, fordi de ville tilbage i skole. (Foto: Rasmus Bruun Kynde © dr)

Allerede i morgen tidlig må gymnasierne i Aarhus Kommune genåbne. Det har borgmester Jacob Bundsgaard meldt ud for få timer siden.

Men det korte varsel gør det rigtig svært for skolerne at blive klar til i morgen. Det oplyser flere rektorer i Aarhus, som DR har talt med.

Derfor skal de hjemsendte gymnasieelever ikke regne med at være fysisk tilbage på skolen allerede i morgen.

De har ellers måtte undvære klassekammeraterne en del længere end i andre kommuner. De aarhusianske gymnasier udskød skolestarten 7. august, fordi corona-smitten steg lokalt i byen.

Til at begynde med blev skolestarten udskudt til 17. august, men det blev siden forlænget til 4. september. Nu har de så fået endeligt grønt lys til at invitere eleverne tilbage fra tirsdag den 25. august.

Der skal først styr på corona-reglerne

Et af de steder, hvor eleverne må klare sig med online-undervisning lidt endnu, er på Marselisborg Gymnasium. Der skal nemlig lige have styr på alle corona-restriktioner først.

Derfor har skolen besluttet at udskyde genåbningen til onsdag morgen. Det siger rektor på Marselisborg Gymnasium Kirsten Skov.

- Vi har besluttet, at vi åbner onsdag, vi kan ikke gøre det forsvarligt i morgen.

Samme melding kommer fra rektor på Aarhus Katedralskole Lone Eibye, der også først regner med at modtage de første elever onsdag.

Men selvom der nu er givet grønt lys til genåbning, så bliver det ikke helt, som eleverne kender det. I Undervisningsministeriets nye anbefalinger opfordrer de til, at det kun er halvdelen af eleverne, der må være på skolen på samme tid.

Derfor skal Lone Eibye først finde ud af, hvem der så må møde op.

- Vi skal finde ud af, hvordan vi får det hele til at køre, når det kun er halvdelen, der må komme ind, siger hun.

Men, tilføjer hun:

- Vi glæder os SÅ meget til at få eleverne tilbage.

Elever: Bliver godt at komme ud fra værelset

Tidligere i dag var de aarhusianske gymnasieelever gået på gaden for at demonstrere mod nedlukningen.

Peter Hove var en af de 120 gymnasieelver, som mødte op til demonstration. (Foto: Rasmus Bruun Kynde © dr)

Blandt dem var Peter Hove, forperson i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Østjylland. Og han glæder sig rigtig meget over den nye melding.

- Jeg synes, det er mega dejligt at se, at det arbejde, vi har lavet den sidste uges tid, endelig bærer frugt.

Han synes, det er helt fair, at gymnasierne skal bruge dagen i morgen på at få styr på det praktiske og glæder sig blot over, at han forhåbentlig kommer i skole igen onsdag.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme tilbage og se mine klassekammerater og mærke stemningen af at være på et gymnasium, hvor der er andre mennesker end inde på ens eget lille værelse, siger han.