Borgmester: Ingen øget terrorrisiko på Sydskolen

Alle elever på Sydskolen i Odsherred møder som normalt i morgen.

Efter en usædvanlig dag for elever og ansatte på Sydskolen i Fårevejle i Odsherred møder alle til en normal skoledag i morgen. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Forældrene til børn på Sydskolen i Fårevejle er på et møde blevet orienteret om sigtelserne i den såkaldte Kundby-sag.

- Mit budskab var, at der ikke var sket noget på skolen, og det er det første, man kan være rigtig glad og tryg over. Derudover var budskabet, at vi nu skal bruge nogle fælles kræfter på, at børnene hurtigt bliver trygge og få forsikret dem om, at de sagtens kan gå i skole, siger Thomas Adelskov, der er borgmester i Odsherred.

Ifølge borgmesteren vurderer politiet ikke, at der er øget risiko ved skolen i Fårevejle, og derfor møder alle børn i morgen til en normal skoledag.

Det er i dag kommet frem, at en 16-årig pige og en 24-årig mand er sigtet for at have planlagt terrorangreb på Sydskolen og den jødiske privatskole Carolineskole i København.

På mødet deltog efterforskningslederen i sagen, repræsentanter fra politiets forebyggelsesenhed og fra Politiets Efterretningstjeneste, PET. Derudover var skoleleder Dorthe Baun og skolens afdelingsledere til stede.

/ritzau/

Facebook
Twitter