Borgmester om ny planlov: Dumt, hvis vi ødelagde vores kyster

Både borgerlige partier og Danmarks Naturfredningsforening advarer mod nye projekter ved kysterne. I Gribskov byder man dem velkommen.

Et af projekterne omfatter opførelse af en aktivitets- og promenadebro ved Marielyst strand, som ses her på billedet. Op mod 135.000 personer har under på at de ikke vil have, at der skal åbnes for, at dele af vores kyster her i landet skal bebygges med for eksempel hoteller og vandlande. (Foto: Jonas Vandall Ørtvig © Scanpix)

I Gribskov Kommune håber man på, at regeringens forslag om en ny planlov får opbakning på Christiansborg. Det kan nemlig være med til at skabe vækst ved havnen, siger Kim Valentin, Venstre-borgmester i kommunen.

- Det er bare et spørgsmål om at få mere ud af det (kysterne, red.). Vi skulle være godt dumme, hvis vi ødelagde vores kyster heroppe for det, siger han.

Ny planlov

Venstres forslag om en ny planlov går under overskriften ’100 initiativer skal skabe vækst og udvikling i hele Danmark'.

Udover liberaliseringen af planloven vil regeringen også tillade 15 nye forsøgsprojekter ved kysterne. De første 10 forsøgsprojekter blev meldt ud i oktober, og de vurderes at have et investeringspotentiale på op mod 4 milliarder.

Du kan læse mere om de 15 projekter her.

Kilde: Erhvervs- og vækstministeriet.

Han mener ikke, at man ødelægger naturen ved at tillade en liberalisering af kysterne.

I regeringens forslag er der 15 forsøgsprojekter, der blandt andet skal være med til at tiltrække flere turister. Forslagene møder dog modstand både hos flere partier og Danmarks Naturfredningsforening, skriver Politiken.

Sidstnævnte opfordrer i dag til, at man tænder bål og fakler ved kysterne - i protest mod regeringens beslutning om slække på strandbeskyttelsen.

- De frie og ubebyggede kyster, det er jo den sidste vilde natur, vi har tilbage i Danmark. Og det er det, generationer før os har forstået og formået at passe på. Og det er det, regeringen nu har set sig interesseret i og sælge ud af, siger Ella Maria Bisshop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Men Gribskovborgmesteren mener, at Danmarks Naturfredningsforening bør stille op til dialog i stedet for protest.

- Jeg synes de skal komme op på hesten. Vi er faktisk en kommune, der vil naturen, siger Kim Valentin.