Borgmestre enige om letbane

En række kommuner og Region Hovedstaden er enige om næsteskridt for at få en letbane langs Ring 3 i hovedstadsområdet. De har nedsat et udvalg, som nu blandt andet skal forsøge at få staten med.

En række kommuner og Region Hovedstaden er enige om næste skridt for at få en letbane langs Ring 3 i hovedstadsområdet. (Foto: letbane.dk)

Et nyt samarbejde skal bane vejen for en letbane langs Ring 3 i København. I alt 11 kommuner og Region Hovedstaden har nedsat et udvalg, der skal tage de næste skridt.

Der er allerede skrevet hensigtserklæring og lavet en samarbejdsorganisation, og nu skal det nye forum blandt andet forsøge at få staten med.

Målet er at lave en tids- og procesplan til 1. april 2008.

Trafikken steget med 40 procent

Derudover skal tidligere analyser opdateres og endelig skal der laves aftaler med partnere og staten om finansiering samt en endelig tidsplan.

- Vi har taget et vigtigt skridt i retning af at få den letbane, som vi har talt om i årevis. Derfor er jeg meget glad for det samarbejde, som kommunerne og Region Hovedstaden nu har etableret, siger Karin Søjbjerg Holst, borgmester i Gladsaxe og formand for det nye forum.

Hun peger på, at trafikken i regionen er steget med 40 procent i løbet af ti år uden yderligere investeringer i infrastrukturen. Derfor er det vigtigt nu at få staten med.

- Det glæder vi os til, og vi tror, at regeringen har forståelse for, at trafikproblemerne i hovedstadsområdet er så alvorlige, at der er brug for omgående investeringer, siger hun.