Borgmestre glæder sig over dødsstød til Ring 5

Der skal bygges boliger og erhverv på de arealer, der har ventet i 40 år på Ring 5-motorvejen, siger borgmestre i Nordsjælland.

De grønne områder, som i 40 år har været afsat til Ring 5-motorvejen, får nu formentlig lov at overleve. Og det glæder en række nordsjællandske borgmestre. (Foto: © Jakob Andresen, DR København)

40 år i uvished ser snart ud til at være ovre for en række borgere i Nordsjælland.

Efter 40 år på tegnebrættet er et flertal på Christiansborg klar at droppe planerne om en Ring 5-motorvej rundt om Storkøbenhavn.

Og det skaber glæde hos flere nordsjællandske borgmestre.

- Det er fantastisk. Det her har fyldt rigtig meget hos byens borgere. Det er jo et kæmpe areal og naturområde, der er båndlagt i det her. Så det er fantastisk, gentager Jørgen Johansen (K), borgmester i Allerød.

Samme budskab lyder fra Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (S).

- Det er jeg rigtig glad for. Ring 5 er det forkerte svar på trafikudfordringerne i Nordsjælland. Den ville blot have givet en masse tung lastbilstrafik mellem Sverige og Danmark og ødelagt noget af det smukkeste natur i Danmark, skriver han i en sms til DR Nyheder.

Ring 5 bliver til boliger og erhverv

Både Allerød og Furesø får pludselig helt nye muligheder for at udvide deres kommuner med nye boliger, erhverv og kan samtidig fastholde noget af den natur, der dominerer Ring 5-arealerne i dag.

- En stor del af trafikkorridoren kan bruges til at udvikle Allerød med boliger og erhverv og dermed arbejdspladser. Og det vil have en kæmpe indflydelse på kommunen, siger Jørgen Johansen.