Bornholmerfærgen har sejlet sin sidste tur til København

Bornholmerfærgen har nu for sidste gang lagt til kaj i København. I morges Kl. 6.30 ankom færgen til hovedstaden efter at have tilbagelagt en nattesejlads lidt ud over det sædvanlige. Fremover er destinationen Køge.

Bornholmerfærgen har nu for sidste gang lagt til kaj iKøbenhavn. I morges Kl. 6.30 ankom færgen til hovedstaden efter athave tilbagelagt en nattesejlads lidt ud over det sædvanlige.Fremover er destinationen Køge.

Med harmonikamusik på havnen og hyl fra skibets sirene lagdePovl Anker kl. 23.30 fra kaj i Rønne, og inde på færgen kunnepassagererne og de særligt indbudte gæster nyde hyggemusik med enbornholmsk musiker og et nostalgisk billedshow af gamle skibe.

I aften tilbagelægger færgen så sin sidste tur fra København tilklippeøen. Ruten fra Rønne til Køge indvies også i dag, når færgenJens Kofoed sejler sin første tur på den nye rute. Her er medlemmerfra Bornholms Regionsråd og Kontaktrådet sammen med en delegationfra Køge med til at festliggøre indvielsen.

Flytningen af færgerne fra Københavns Havn til Køge har betydet,at der er blevet bygget en helt ny færgeterminal og diverselandanlæg i Køge. Fra den 1. maj 2005 erstattes færgerne JensKofoed og Povl Anker med to helt nye Ro-Pax-færger, som også bådehar plads til passagerer og gods.

Facebook
Twitter