Børns Vilkår advarer mod redigering af børns skolefotos

Børn presses til noget, som de ikke er, når en bums eller plaster fjernes fra fotos, mener Børns Vilkår.

DR har talt med flere fotografer. De beretter om opkald fra forældre, som vil have retoucheret deres børns billeder. (Arkivfoto). (Foto: Liselotte Sabroe og Keld Navntoft © Ritzau Scanpix)

Børnelivet består også af plaster, buler og udslåede tænder, og derfor er det meget problematisk, at nogle forældre vil redigere det ud af børns skolefotos.

Det mener seniorkonsulent Bente Boserup fra Børns Vilkår, der har børnetelefonen. For dermed dyrker forældrene den perfekthedskultur, som børn slås med dagligt, lyder det.

- Vi arbejder meget med børn og unge, der ikke trives, som ikke synes, at de er gode nok, pæne nok eller elsket. Det her er jo som at smide benzin på bålet, når forældre på den måde fortæller børnene, at de ikke er gode nok.

- Når en bums, et plaster og en tand, der er slået ud, og en bule ikke er godt nok og skal retoucheres væk, så fortæller forældrene børnene, at de ikke er gode nok, som de er, siger hun.

Børnene presses

DR Nyheder har talt med flere skole- og institutionsfotografer, og de beretter om opkald fra forældre, som vil have retoucheret deres børns billeder.

Skolefotograferne siger, at forældre tit og ofte vil have fjernet en savlplet fra et barns trøje, sår og eksem i ansigtet, skrammer og plastrer og pletter på mindre børn.

En gang imellem skal børnenes tænder gøres hvidere, og blandt de sjældne tilfælde spørger forældre om, at buttede børn skal gøres slankere.

- Forældrene skal tænke meget over, at de på den måde fortæller, at der er fejl ved dem (børnene, red.), siger Bente Boserup.

- Børnene bliver presset ud i at være noget, som de ikke er. Den store bekymring er, at de skal være noget, som de ikke er.

/ritzau/

FacebookTwitter