Bortførelsessag fra Viborg: Politi må ikke spore mor på flugt

Som et led i efterforskningen af Lisbeth Markussen, der har bortført sine tre børn til Peru, vil politiet spore og aflytte hendes telefon, men den mulighed må de ikke benytte.

Se videoen, hvor Rico Markusssens advokat forklarer, hvorfor politiet ikke må spore Lisbeth Markussens telefon.

I sommeren 2015 bortfører Lisbeth Markussen sine tre børn, som hun har med eksmanden Rico Markussen.

Han aner uråd, da Lisbeth Markussen ikke udleverer børnene til samvær, som ellers var aftalt.

Han anmelder bortførelsen til politiet, der som led i efterforskningen vil spore og aflytte Lisbeths Markussens telefon. Det kræver en dommertilladelse, som politiet i første omgang får af Byretten i Viborg.

Men Lisbeth Markussens beskikkede advokat anker afgørelsen og får medhold i både Byret og Landsret

Advokaten argumenterer, at Lisbeth Markussen på grund af bortførelsen ikke har fået forkyndt, at hun har mistet forældremyndigheden over børnene til Rico Markussen. Og før hun har fået dette fortalt, så har hun i princippet ikke gjort noget ulovligt.

Det er politiets opgave at fortælle Lisbeth Markussen, at hun har mistet forældremyndigheden, men da hun er gået under jorden, og politiet samtidig ikke må spore og aflytte hendes telefon, er det noget nær en umulig opgave.

- Giver slet ingen mening

For Rico Markussen, der ikke har set sine tre børn siden 1. juli sidste år, er rettens beslutning svær at forstå.

- Det er politiet, der er blevet påsat at skulle give forkyndelsen til Lisbeth, men samtidig må de ikke efterforske, hvor hun er. Det giver slet ingen mening, siger Rico Markussen, der ikke har store forhåbninger til, at politiet finder hende og børnene.

- De har fortalt mig, at de ikke har ret mange muligheder i efterforskningen, så jeg er ikke optimistisk.

DR Nyheder har været i kontakt med Midt- og Vestjyllands Politi, der vil ikke kommentere den manglende tilladelse til at spore og aflytte Lisbeth Markussens telefon. Men Politikommissær Kenneth Rodam oplyser, at der arbejdes videre med efterforskningen.

- Vi undersøger de muligheder, der er, men der er ingen ny udvikling i efterforskningen på nuværende tidspunkt, siger han.

Sagen kort

  • I DR-dokumentarserien 'Børn under jorden' følger man efterspillet af skilsmissen mellem Lisbeth og Rico Markussen fra Viborg.

  • Efter to års kamp om forældremyndighed og samvær med børnene bortfører Lisbeth Markussen deres tre fælles børn til Peru i sommeren 2015, da hun af Fogedretten bliver tvunget til at udlevere børnene til samvær med deres far.

  • Lisbeth Markussen og de tre børn er den dag i dag gået under jorden. Rico Markussen har ikke set sine børn i over 10 måneder.

FacebookTwitter