Brancheorganisation: Flere kan få erstatning for løbeskade efter afgørelse

Forsikringsselskaber kan overveje at ændre pris eller lave begrænsninger i forsikringerne.

Stadig flere vælger trailløb og løb, der varierer i tempo og intensitet ude i naturen. Karina Fønss Palner Rasmussen og Thomas Skals løber i Geels skov i Virum/Holte (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Højesterets afgørelse om, at en kondiløbers knæskade er dækket af ulykkesforsikringen, er ikke kun en sag mellem løberen og forsikringselskabet Codan, hvor hun er kunde.

Afgørelsen får også betydning for alle personer, der har en ulykkesforsikring, og som kommer til skade under en løbetur, forudser brancheorganisationen Forsikring & Pension.

- Retten når frem til, at en person, der løber en tur ude i et område og pludselig får en alvorlig knæskade, vil være dækket, selvom der blot er tale om en almindelig motionsløbetur, siger underdirektør Torben Weiss Garne.

- Det betyder, at hvis man får en pludselig skade, og det ikke er en eksisterende skade, der bryder ud, så ser det ud til, at der er dækning.

Ifølge Torben Weiss Garne vil det også omfatte andre skader end knæskader - såsom en fodskade eller anden benskade.

Forsikringer kan blive dyrere

Forsikringsselskabet Codan, som tabte sagen om erstatning til en kunde, der havde fået en løbeskade, meldte tidligere i dag ud, at det kan blive nødvendigt at ændre betingelser for ulykkesforsikringer eller hæve prisen.

Og det mener Torben Weiss Garne kan gøre sig gældende for andre forsikringsselskaber i Danmark.

- Forsikringsselskaberne bliver nødt til at overveje, om denne her lidt overraskende dom betyder, at de skal ændre deres pris eller lave nogle begrænsninger i deres ulykkesforsikringer, siger han og uddyber:

- Det mest logiske vil være, at de bliver nødt til at tilpasse prisen, fordi deres udgifter kommer til at stige ved det her. En anden mulighed er at sige, at man ikke betragter motionsløb som omfattet af ulykkesforsikringen. Det er de to varianter, der findes.

Østre Landsret afgjorde i oktober sidste år, at der ikke var tale om en ulykke, der var omfattet af forsikringsbetingelserne. Her vurderede flertallet af dommere, at løbeturen var en dagligdags begivenhed, og at man derfor ikke kunne sige, at skaden opstod pludseligt.

Men Højesteret er altså kommet frem til en anden afgørelse.