Brand i indre København: Fredede luksuslejligheder kan være ødelagt

Der er brand i Holsteins Palæ fra 1600-tallet, som er ved at blive omdannet til luksuslejligheder.

Politiet har afspærret Stormgade i midten af København indtil branden i Holsteins Palæ er slukket. Palæet blev bygget i 1687 af hofsmarskal von Lützow, der – som titlen afslører – var meget tæt på kongehuset. (© DR Nyeder Danbolig)

Ejerne af fire nyrenoverede lejligheder i Holsteins Palæ fra 1600-tallet, som ligger tæt på Christiansborg og Nationalmuseet, skulle efter planen have fået nøglen til det nye luksushjem i starten af næste måned.

Men i nat udbrød der brand i det fredede palæ, som er i færd med at blive omdannet til boliger med en salgspris på mellem 4.495.000 - 18.995.000 kroner.

-Vi var meget tæt på at være færdige, men som det ser ud lige nu, kommer der ikke til at flytte nogen ind 1. april, siger Jan Severin Sølbæk, direktør i Artha Ejerlejligheder I P/S, som ejer ejendommen.

- Jeg frygter, at de fine, oprindelige gulve og paneler er ødelagt af branden. Det er en fredet bygning, så der er gjort meget for at holde værdierne intakt sammen med Kulturstyrelsen, siger han.

Københavns Politi oplyser, at det stadig brænder i etageadskillelserne i ejendommen, og at Stormgade vil være afspærret frem til middag.

-Branden er meget voldsom og er ikke slukket endnu. Da vi ankom, stod der flammer ud af vinduerne, siger Tim Ole Simonsen, talsmand for Hovedstadens Beredskab.

-Slukningsindsatsen er besværlig, da der er fyldt med byggematerialer i ejendommen. Seks brandstationer er involveret i slukningsarbejdet, og vi forventer at arbejde hele dagen.

Artha Ejerlejligheder I P/S afventer, at politiet er færdig med at inspicere branden, før firmaet har overblik over skaderne på palæet og kan lave en ny plan for at renovere lejlighederne.

I alt er der 12 lejligheder fordelt på adresserne Stormgade 10, 12 og 'Stalden' i baggården. Lige nu står fire lejligheder til at være beskadiget af branden.