Brandvæsenet havde travl nytårsnat

Falck måtte rykke ud til 278 brande i nat - det er væsentligt flere end sidste år. Til gengæld blev færre skadet af fyrværkeri.

En voldsom og eksplosionsagtig brand brød ud i en lade i Jørlunde ved Slangerup i nat. I alt måtte Falck rykke ud til 278 brande nytårsnat. (© Localeyes)

Det blev en travl nytårsnat for landets brandfolk. Et usædvanligt højt antal containerbrande holdt dem beskæftigede hele natten.

Ifølge Falck var status klokken 5.00 278 brandudrykninger inden for de seneste 12 timer. Det er væsentligt flere end de 157 udrykninger til brand, der var sidste nytårsnat.

- Det har været helt usædvanligt travlt, siger indsatsleder Bent Sørensen fra brandvæsnet i Århus, der ud over containerbrande kæmpede med en stor bygningsbrand i midtbyen, hvor seks lejligheder blev totalskadet.

Færre fyrværkeriskader

Til gengæld var der, ifølge Falck, færre fyrværkeriskader. Her måtte Falck rykke ud 40 gange mod 48 gange sidste år. Og for tre år siden havde Falck 73 udrykninger.

- Tendensen er klart, at folk passer bedre på, siger Falcks informationschef, Mikkel Andreas Beck.

Københavns Brandvæsen kunne tirsdag morgen kun tælle to udrykninger til svære nytårsskader.

En 12-årig pige fik skadet sit underben, da en forbipasserende kastede kanonslag efter hende. Og en 26-årig mand fik en raket i øjet.