Brandvagter og patienter på gangene: Minister kaldes i samråd

SF og S mener, at forholdene på Aalborg Universitetshospital er et udtryk for, at mange sygehuse kører på pumperne.

Under normale omstændigheder er der ikke behov for brandvagter på et sygehus, men blandt andet fordi der har været mange mennesker indlagt med influenza, så har patienter på Aalborg Universitetshospital i stort omfang ligget i senge på gangene og andre steder, som kan give problemer i forhold til brandsikkerheden. (Foto: Christine Nørgaard © P4 Nordjylland)

Socialdemokratiet og SF indkalder sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i samråd, efter DR i dag har fortalt om kritiske problemer med overbelægning på Aalborg Universitetshospital.

- Det er en meget alvorlig situation, som for mig at se ridser op, at sygehusene mange steder i den grad kører på pumperne. Jeg bliver nødt til at have regeringens redegørelse for overbelægning, siger Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen.

Aalborg Universitetshospital har gennem flere måneder haft så mange patienter indlagt, at man har været nødt til at hyre brandvagter fra Nordjyllands Beredskab for mere end en million kroner for at leve op til reglerne om brandsikkerhed.

- Det er historier, som vi hører igen og igen og igen. Regeringen er nødt til at tage stilling til, hvad de vil stille op for at få løst det problem, at der er for få senge på sygehusene, siger SF’s sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen.

Minister: Man må tage ansvar lokalt

Sundhedsminister, Ellen Trane Nørby (V), mener også, at situationen er uacceptabel. Men hun mener, at ansvaret ligger hos regionerne, som har ansvaret for at drive hospitalerne inden for den budgetramme, regeringen har besluttet.

- Hver gang, der er et problem ude i det danske sundhedsvæsen, så indkalder SF og S til samråd. Hvis vores sundhedsvæsen skal hænge sammen, så er man nødt til lokalt også at tage ansvar for de problemer, der er, siger Ellen Trane Nørby (V).

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra formand i Region Nordjylland, Ulla Astman (S).

Facebook
Twitter