Brev til enlige er bedre end dyneløfteri

Socialchefernes formand kalder et brev til enlige førtidspensionister for en god måde at komme i dialog på. Men formuleringen kan diskuteres.

Ole Pass, der er formand for socialcheferne, synes at breve til 3.000 enlige førtidspensionster er en god måde at komme i dialog med borgerne på.

Ole Pass, der formand for socialcheferne, kalder det fornuftigt, at enlige førtidspensionister får en frist på 14 dage til at underskriver en tro og love-erklæring om, at de ikke lever sammen med nogen.

- Det er grundlæggende en god måde at komme i dialog med borgerne på. Der er tale om vanskelige regler, hvor man lægger vægt på, om borgeren reelt er enlig eller ej. Det er svært at efterleve i praksis, fordi reglerne stammer fra en tid, hvor der kun var en forsøger, siger han.

Brevet er bedre

- Jeg kan godt forstå, at det kan opfattes som mistænkeliggørelse, men det er et alternativ til dyneløfteri, og så synes jeg brevet er bedre, siger Ole Pass.

- Man spørger, om der er sket ændriger, om der er noget de har glemt at fortælle kommunen. Man kan altid diskutere den reelle formulering, men som jeg læser det, er det venligt ment, siger han.

- Som samfundet er i dag er der mange kombinationer af samliv, hvor man er fælles om børnene eller fælles om en bil eller et sommerhus. Mange ældre laver for eksempel mange ting sammen, men vil gerne beholde hver sin lejlighed. Det trives de bedst med, men er det et forsøg på bedrageri, spørger han.

Forsørgelsespligt skal fjernes

Ole Pass så gerne, at man fjernede den gensidige forsørgelsespligt, fordi den er årsag til problemet.

- Det vil betyde, at det er underordnet, om man er samlevende eller ej. Man får samme offentlige hjælp uanset forsørgelsesniveauet. Det er nok ikke politisk muligt nu, for det vil koste mange penge, men jeg håber man vil se på det, når krisen er ovre, siger han.

Facebook
Twitter