Britiske prins Harry besøger Danmark: Skal besøge dronningen og møde veteraner

I dag indleder den britiske prins Harry sit første officielle besøg i Danmark.

Prins Harry skal blandt andet besøge Ørestad Gymnasium og Tivoli. (Foto: pool © Scanpix)

I dag indledes et sjældent kongeligt besøg i Danmark, når den britiske prins Harry kommer til København.

Det er første gang, at den yngste søn af prins Charles og afdøde prinsesse Diana har et officielt besøg i Danmark.

Prinsen bydes velkommen af dronning Margrethe klokken 14 på Amalienborg og vil tilbringe dagen i dag og i morgen i hovedstaden.

Ifølge historiker Lars Hovbakke Sørensen, der har en stor viden om kongehuset, er der særligt to årsager til, at prinsen nu kommer til Danmark.

- Det er fint, at Storbritannien en gang imellem sender en repræsentant til Danmark fra Kongehuset. Dronning Elizabeth rejser som regel ikke ud af landet og besøger Danmark, siger han og uddyber:

- Det er også et formål i sig selv, at prins Harry kan få indblik i nogle ting, som foregår i Danmark, der har med hans interesser at gøre, men hvor man måske gør tingene på en lidt anderledes måde i Danmark end i Storbritannien.

En mere uformel prins

Den 33-årige prins skal blandt andet forbi Tivoli og Ørestad Gymnasium under sit besøg, og senere i dag skal prinsen se Game Denmark, der arbejder med gadeidræt og gadekultur i boligområder rundt om i landet.

At der er lidt mere ungdommelige ting på programmet, er typisk for den forholdsvis unge prins, fortæller Lars Hovbakke Sørensen.

- Han er den her prins i det britiske kongehus, som er lidt mere uformel og ungdommelig i sin fremtoning end for eksempel sin storebror prins William, som er lidt mere formel og som også skal arve tronen en dag.

I morgen skal prinsen møde danske krigsveteraner med prins Joachim på Svanemøllens Kaserne. Prinsen har selv gjort tjeneste to gange i Afghanistan, så det er noget, der optager prinsen, fortæller historikeren.

- Det passer utrolig godt til prins Harry, da han har gjort rigtig meget ud af sin militærkarriere selv, så det er som fod i hose i forhold til hans interesser.

Af to omgange har prins Harry gjort tjeneste i Afghanistan. Her ses prinsen under en af sine ture til landet. (Foto: JOHN STILLWELL © Scanpix)

Når et besøg af denne slags stables på benene er det netop en blanding af ønsker fra den person, der kommer på besøg, og så at man fra dansk side ser på, hvilke konkrete ting Danmark har at byde på, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Prinsens besøg er sat i værk af det britiske udenrigsministerium, oplyste Kensington Palace tilbage i september, da besøget blev offentliggjort.

I år var det 20 år siden, at prins Harrys mor, prinsesse Diana, døde. Dengang var prinsen 12 år gammel, og hans storebror prins William var 15 år.

Det skal prinsen i Danmark

  • Onsdag den 25 oktober:

  • Torsdag den 26. oktober:

Kilde: Ritzau og Udenrigsministeriet

Facebook
Twitter