Britta Nielsen erkender en række anklager om millionsvindel

Ifølge forsvarer Nima Nabipour nægter hun dog enkelte transaktioner.

Britta Nielsens forsvarer, Nima Nabipour, ankommer til Byretten i den store svindelsag hvor Britta Nielsen er tiltalt for at have stjålet 117 millioner kroner fra de offentlige kasser. (Foto: © Niels Christian Vilmann, Scanpix)

Svindeltiltalte Britta Nielsen erkender at have stjålet millioner fra sin arbejdsplads.

Sådan lød det fra Britta Nielsens advokat, Nima Nabipour, da retssagen mod Britta Nielsen i dag begyndte.

- Min klient erkender, at der er foretaget transaktioner fra Socialstyrelsen til egne konti, lød det fra Nima Nabipour.

Ifølge advokaten kan hans klient dog ikke erkende, at der er taget penge i så lang en periode fra 1993-2018, som der står i anklageskriftet, ligesom hun ikke erkender enkelte transaktioner.

Der er dermed tale om en delvis tilståelse.

Britta Nielsen erkender samtidig, at hun har skrevet under på et dokument, hvor hun lod som om, hun var revisor fra firmaet PwC.

Lavmælt Britta Nielsen

65-årige Britta Nielsen ankom kort før retsmødets start sammen med sin søn Jimmy Hayat, der også er varetægtsfængslet i sagen.

Her bekræftede hun med et kort "ja", hvem hun er, inden hun iført sort blazer og sorte bukser satte sig på rettens midterste stol, da anklageskriftet mod hende blev læst op.

Hendes hår er i dag hvidt og ikke længere farvet mørket, som da hun blev stillet for en dommer kort efter anholdelsen i Sydafrika sidste år.

Alle tilhørerpladser var fyldt i retssal 60 i Københavns Byret, hvor sagen gik i gang klokken 09.30.

Britta Nielsens tre voksne børn og en svigersøn er sigtet i sagen for groft hæleri. Politiet mener, at de har modtaget store pengebeløb, som stammer fra morens svindeludbytte.

Børnenes advokater var derfor også til stede i retten i dag. Det samme var også sønnen, som skal overvære dagens retsmøde.

Senere i dag skal Britta Nielsen afgive forklaring.

Det var sådan her, at Britta Nielsen så ud, da hun i november sidste år blev anholdt i Sydafrika og senere varetægtsfængslet i Danmark.

Ni dage afsat til retssag

Der er egentlig afsat ni dage til behandling af selve retssagen, hvor der også er indkaldt en række vidner til at give forklaring.

Om den tidsplan fortsat kommer til at holde er uvist, da anklagemyndigheden måske kan droppe dokumentation af for eksempel overførsler fra tilskudsadministrationen til Britta Nielsens konti.

Derudover er det ikke sikkert, at alle indkaldte vidner behøver at afgive forklaring.

Her på første retsdag skal anklagemyndigheden forelægge sagen.

Det betyder at præsentere sagens bevismateriale og fortælle, hvornår mistanken opstod, og hvordan efterforskningen er foregået.

  • I dette retslokale i Københavns Byret kommer svindelsagen til at køre flere af dagene.
  • Retssagen er planlagt til at køre over ni dage. (Foto: © DR Nyheder)
  • De første dage kommer Britta Nielsen til at afgive forklaring. Det sker ved denne plads.
1 / 3