Britta Nielsen fik det dårligt under retsmøde: Kørt væk med ambulance

Den svindeltiltalte Britta Nielsen er kørt væk uden udrykning.

Den svindeltiltalte Britta Nielsen fik det i dag dårligt under den første retsdag i sagen mod hende, og retsmødet blev afbrudt.

Der blev tilkaldt en ambulance via 112, og den blev kørt væk med Britta Nielsen uden udrykning.

Britta Nielsen blev dårlig, fem minutter efter sagen var blevet genoptaget efter frokostpausen, og mens anklageren var i gang med at præsentere en række fiktive tilskudssager.

Herefter blev der anmodet om en pause, hvilket i første omgang lød på ti minutter. Den svindeltiltalte blev efterfølgende ført ud af retssalen. Hun kunne selv gå ud, men måtte støtte sig op af en medarbejder fra Kriminalforsorgen.

Klokken 13.50 blev tilhørerne blevet bedt om at gå tilbage til retssalen. Hverken Britta Nielsen eller hendes søn var til stede. Knap ti minutter senere fortsatte retsmødet.

Det sker efter aftale med anklagerne og forsvareren, oplyser retsformand Vivi Sønderskov Møller til Ritzau.

Retsformanden fortalte ikke yderligere om Britta Nielsens tilstand.

Hendes advokat, Nima Nabipour, forklarede forinden, at Britta Nielsen tidligere har haft hjerteproblemer, mens hun har været varetægtsfængslet. Hjerteproblemerne har ført til, at hun har været indlagt.

Vidne: Hun virkede rolig

Peter Hoffmann, der har overværet retsmødet i dag, så Britta Nielsen få det dårligt. Det skete kort efter frokostpausen og kom som en overraskelse, fortæller han.

- Hun virkede rolig og klar, men lige pludselig oplevede vi, at en af fængselsbetjentene blev tilkaldt, og så får vi at vide, at hun har fået et ildebefindende og bliver hjulpet ud af retssalen, siger han.

- Kort efter fik vi at vide, at vi skulle forlade retssalen. Det virkede temmelig dramatisk. Det må man sige, fortæller Peter Hoffmann.

Hør ham fortælle om situationen her

FacebookTwitter