Britta Nielsens døtre i tv-interview: Har købt 60 konkurrenceheste og bil til en halv million kr.

Den svindelmistænkte Britta Nielsens to døtre står i aften frem og fortæller deres version af sagen, som de også er sigtede i. 

Britta Nielsens to døtre Nadia Samina Hayat og Karina Jamilla Hayat står frem med deres version i et 177 minutter langt interview med Kanal 5.

Den svindelmistænkte Britta Nielsens døtre står i aften frem og fortæller deres version af historien og forholder sig til politiets sigtelser i sagen om satspuljemidler.

De to døtre er sigtet for hæleri af ’særlig grov beskaffenhed’ og nægter sig skyldige.

I interviewet fortæller de to kvinder, Nadia Samina Hayat og Karina Jamilla Hayat, at de blandt andet har købt 60 konkurrenceheste til en pris på op til 100.000 euro per hest og en halv million til køb af en bil.

Det skriver Kanal 5 i en pressemeddelelse forud for programmet. Samtidig er der offentliggjort brudstykker fra interviewet.

Hele det samlede interview sender Kanal 5 i aften klokken 21.00. DR har forsøgt flere gange selv at få et interview med døtrene, men det har ikke været muligt.

"Man stoler jo på sin mor"

Kanal 5's interviewer spørger direkte kvinderne, om de tror, at deres mor er skyldig. De to kvinder ser på hinanden og svarer ensstemmigt, at det "ønsker de inderligt ikke".

- Det er et svært spørgsmål. Man ønsker selvfølgelig, at hun ikke er, siger Karina Jamilla Hayat. Hendes lillesøster Nadia Samina Hayat tilføjer:

- Det er vores mor, det er jo hende du stoler allermest på, siger hun og tilføjer

- Man stiller ikke spørgsmålstegn ved noget, som kommer fra ens mor, siger Nadia Samina Hayat.

Datter fattede ingen mistanke: Forbruget er sket gradvist

På spørgsmålet om, hvordan kvinderne, som i dag er 31 og 34 år, ikke har lagt mærke til, at der er blevet købt dyre biler og smykker, svarer den ældste datter:

- Jeg kan godt forstå, at man tænker udefra, at det virker helt ekstremt. Hvorfor er der ikke nogen klokker, der har ringet? Men for os har det været sådan gennem hele vores liv. Det har ikke været på en gang, at de her ting er blevet købt. Det er sket gradvist, siger Karina Jamilla Hayat.

Hendes lillesøster tilføjer, at de ikke har været mistænksomme, fordi de stolede på deres mor.

Ændrede levestandard efter faderens død

Ifølge de to kvinders udlægning til Kanal 5 ændrede familiens levestandard sig efter faderens død i 2005 - tre år efter at Britta Nielsen ifølge sigtelsen begyndte at bedrage sin arbejdsplads i Socialstyrelsen for millioner.

I tv-interviewet i aften fortæller 31-årige Nadia Samina Hayat, at hun siden 2007 har købt og solgt op mod 60 konkurrenceheste til priser på op til 100.000 euro per styk.

Pengene til de mange heste kom ifølge Nadia Samina Hayat fra Britta Nielsen.

Den tre år ældre søster Karina Jamilla Hayat fortæller, at hun har modtaget en halv million kroner til køb af en bil.

Den yngste datter fortæller også, at hun har været med sin mor hos en smykkehandler i Sydafrika, men at hun ikke husker, hvad eller for hvor meget, der blev købt.

- Eller om der blev købt noget overhovedet, siger Nadia Samina Hayat.

Shoppede afrikansk brugskunst

I interviewet bliver de to døtre også spurgt til, om de har shoppet meget under deres ophold i Sydafrika, hvortil de svarer, at de kun har købt afrikansk brugskunst.

Døtrene har været sigtet siden oktober, da de ifølge politiet har modtaget en betydelig del af deres mors formodede svindeludbytte, men de har hidtil været beskyttet af navneforbud.

Navneforbuddet blev i dag ophævet, efter at kvinderne selv valgte at stå frem i et interviewet.

Lørdag kom det frem, at Britta Nielsens søn var en af de tre øvrige sigtede, og han er ligesom Britta Nielsen nu varetægtsfængslet i 24 dage.

Han nægter sig ligesom sine søstre skyldig.

Britta Nielsens advokat: Ingen kommentarer til udtalelserne

DR har været i kontakt med Britta Nielsens advokat Nima Nabipour, som ikke har nogen kommentarer til døtrenes udmelding.

Han fortæller, at han ikke har mulighed for at se dokumentaren i aften, og han går ikke ud fra, at han kan nå at snakke med sin klient i løbet af aftenen.