Brixtofte dømt til to år i fængsel

Peter Brixtofte blev i dag kendt skyldig i den såkaldte hovedsag mod Farums tidligere borgmester. Brixtofte skal sammenlagt fire år i fængsel og samtidig står han til at skulle betale et millionbeløb.

På grund af den store interesse er retsmøderne i sagen mod Peter Brixtofte blevet afviklet i København. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte skal i fængsel i sammenlagt fire år, afgjorde byretten i Hillerød i dag.

Brixtofte blev kendt skyldig i store dele af anklagepunkterne i den såkaldte hovedsag, der omhandler mandatsvig og embedsmisbrug. Det udløste to års fængsel.

I forvejen er Brixtofte idømt to års fængsel i den såkaldte sponsorsag, og de fire års fængsel er en fællesstraf, der samler straffene i de to sager.

Samtidig blev Peter Brixtofte dømt til at skulle betale over 7 millioner kroner i advokatsalærer, revisionsomkostninger og erstatning til Farum Kommune.

Anket på stedetAnklageren havde krævet tre års fængsel til den forhenværende Faum-borgmester.

Peter Brixtofte var ikke selv til stede i retten, men hans forsvarer sørgede for, at dommen blev anket på stedet.

Hovedsagen omfatter blandt andet de spektakulære rødvinsregninger, gældssættelse af Farum Kommune og optagelse af lån på til sammen 450 millioner kroner uden om byrådet.

I tiltalen om den dyre rødvin blev Brixtofte kendt skyldig i mandatsvig af særlig grov karakter. I andre af anklagepunkterne slap han for mandatsvig, men blev så kendt skyldig i myndighedsmisbrug.

Medtiltalt også skyldigTidligere kommunaldirektør i Farum Leif Frimand Jensen, der også var tiltalt i sagen, blev ligeledes kendt skyldig i flere anklagepunkter.

Hans fængselsstraf på sammenlagt to år blev gjort betinget af hensyn til den tiltaltes dårlige helbred.

Retssagen mod Peter Brixtofte og Leif Frimand Jensen begyndte i marts 2004.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532f237b6187a21b2cf170b1

FacebookTwitter