To brødre fra Aarhus tiltales i terrorsag

De to brødre på 19 og 24 er tiltalt for at arrangere og finansiere den ældste brors ophold i en træningslejr kontrolleret af en terrororganisation.

Anklagemyndigheden rejser nu straffesag mod to brødre fra Aarhus, der er tiltalt efter straffelovens forbud mod terrorfinansiering og træning til terror.

De to brødre på 19 og 24 er tiltalt for at arrangere og finansiere den ældste brors ophold i en træningslejr kontrolleret af en terrororganisation.

- Det er en meget udsædvanlig sag. Og det er første gang, anklagemyndigheden mener, at en har rejst udenlands for at blive trænet til terror, siger DR Nyheders retskorresondent, Claus Buhr.

Ifælge efterretningstjenesten lader 25-40 dansk-somaliere sig træne til terror.

Træningslejr ved Mogadishu

I den konkrete sag med de to brødre er de to tiltalt for i fællesskab at have arrangeret og finansieret den ældste brors ophold i en somalisk træningslejr, der er kontrolleret af terrororganisationen Al-Shabaab, siger statsadvokat Jens Røn, Rigsadvokaten, til anklagemyndigheden.dk

Straffesagen drejer sig helt specifikt om den 24-årige mand, der ifølge anklageskriftet i nogle måneder frem til marts 2012 opholdt sig i en træningslejr tæt ved Somalias hovedstad Mogadishu, hvor han modtog træning, instruktion eller anden oplæring til at begå terrorhandlinger.

Hans 19-årige lillebror er tiltalt for at have ydet bistand til storebroderens træningsophold. Brødrene er samtidig tiltalt for at have ydet økonomisk støtte til Al-Shabaab.

Terrortiltalen sker, efter at justitsminister Morten Bødskov (S) har tiltrådt Rigsadvokatens indstilling om at tiltale de to brødre på 19 år og 24 år efter terrorbestemmelserne i straffeloven.

Straffesagen vil blive behandlet ved Retten i Århus som en nævningesag. Anklagemyndigheden forventer, at straffesagen vil blive indledt den 11. marts 2013.

Facebook
Twitter