Brødre tiltalt for drab på Bornholm: Anklaget for ekstrem vold

To brødre erkender, at de har udsat en 28-årig mand for grov vold, men de nægter sig skyldige i drab.

Den 28-årige mand blev fundet død ved dette shelter. To brødre er tiltalt for drabet.

En juni morgen blev en 28-årig mand fundet død i Nordskoven på Bornholm.

Nu er to brødre blevet tiltalt for drabet på ham. Det fremgår af anklageskriftet, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

Ifølge anklageskriftet er de to brødre tiltalt for den 23. juni i år mellem klokken 1.35 og 2.21 om natten at have dræbt den 28-årige mand efter aftale eller fælles forståelse.

I tiltalen står der, at de to mænd har mishandlet den 28-årige, påført ham svær smerte og bevidstløshed.

De tiltalte har ifølge anklageskriftet påført den afdøde 39 læsioner på hele kroppen.

Ifølge anklageskriftet blev den afdøde væltet om på ryggen, hvor de to brødre satte et knæ på hans hals, slog ham med grandrafter på benene og i tindingen.

Derudover er de tiltalt for blandt andet at have slået afdøde med en flaske, trampet, sparket, stukket ham og slået ham med brandvarme ildragere flere steder på kroppen.

Anklager: Det er drab

De to brødre har tidligere erkendt, at de har udsat den afdøde for grov vold, men de nægter sig skyldige i drab.

Anklagemyndigheden mener dog, at omfanget af skader gør, at der tale om drab.

- Det er vores opfattelse, at den meget, meget grove vold, som der udøvet mod afdøde, må bevirke, at de tiltale har indset, at der er en sandsynlighed for, at han vil afgå ved døden på baggrund af det, lyder det fra chefanklager Benthe Pedersen Lund fra Bornholms Politi.

Den ældste af brødrene var gode venner med den 28-årige mand, og de tre mænd tog derfor ud for at drikke øl den pågældende aften og nat i juni.

De inviterede ham ud til en shelterplads i Nordskoven på Bornholm, hvor de tæskede ham. Men volden gik for vidt, har den yngste bror tidligere forklaret til politiet.

Ikke tiltalt for hatecrime

Efter drabet opstod der spekulationer i offentligheden om, hvorvidt det var en hadforbrydelse, som den 28-årige mand var blevet udsat for.

Den afdøde havde nemlig rødder i Tanzania, og samtidig kom det frem, at den ene af brødrene havde en hagekors tatovering på benet.

Ligeledes stod der i sigtelsen, at den 28-årige mand havde fået et knæ på halsen, ligesom den sorte amerikaner George Floyd der mistede livet i amerikansk politis varetægt for nogle måneder siden.

Men anklagemyndigheden oplyser, at man ikke rejst tiltalte for en hadforbrydelse.

- Der har været et længerevarende venskab mellem afdøde og de to tiltalte. Og da det er anklagemyndigheden, der skal bevise, at der foreligger en såkaldt hatecrime, så har vi vurderet, at det kan vi ikke, lyder det fra Benthe Pedersen Lund.

Hun siger dog, at det har været et muligt motiv, som har indgået i politiets efterforskning af sagen.

Efter drabet kom flere venner ud for at lægge blomster på gerningsstedet. (Foto: Pelle Rink © Scanpix)

Politiet har også spurgt den yngste bror, om den 28-åriges etnicitet gjorde, at han blev udsat for mere vold. Men det har han afvist.

Ifølge en forklaring fra den yngste bror, som blev oplæst under en fristforlængelse i Retten på Bornholm i midten af august, havde brødrenes mor fortalt dem, at den 28-årige mand havde været seksuelt grænseoverskridende over for hende, og at han skulle have voldtaget hende i et tilfælde.

Bornholms Politi har dog ikke modtaget en anmeldelse om dette fra brødrenes mor.

Sagen kommer for Retten på Bornholm den 30. november, og det forventes, at der bliver afsagt dom 1. december.