Brødre udleveres for gigant-kup

To brødre fra det kriminelle indvandrermiljø i Malmø, der sigtes for gigant-kuppet mod Dansk Værdihåndtering til 60 mio. kr., bliver udleveret til Danmark.

Røverne havde hjælpere, som stjal 11 skraldevogne, der blev brugt til at spærre vejene omkring værdicentralen. (Foto: Jeppe Michael Jensen © Scanpix)

To brødre fra det kriminelle indvandrermiljø i Malmø sigtes for gigant-kuppet mod Dansk Værdihåndtering til 60 mio. kr. og byretten i Malmø har besluttet, at de skal udleveres til Danmark. Det skriver bt.dk.

Brødrene, den 25-årige KZ og den 20-årige RZ, blev anholdt i Malmø den 14. september og varetægtsfængslet, men de har nægtet at lade sig udlevere til Københavns Vestegns politi. Nu har Tingsretten i Malmø besluttet, at de skal udleveres og det sker formentlig i begyndelsen af november.

Den 7. oktober fik dansk politi udleveret og varetægtsfængslet en 25-årig svensker fra Malmø, der tilhører inderkredsen i "M-falangen". De to brødre mistænkes også for at tilhøre "M-falangen", en indvandrer-bande, som er i konflikt med andre kriminelle grupper i Malmø.

Fire tidligere dømt

I Danmark er 12 nu varetægtsfængslet for gigant-røveriet og i Malmø sidder de to brødre og venter på udlevering.

Fire er tidligere dømt i røverisagen, blandt dem tre svenskere, som fik hver otte måneders fængsel for hæleri, fordi de blev hyret til at køre bandens tre flugt-Audi´er hjem til Sverige.

En 31-årig dansk kvinde, der var kæreste med en af de formodede hovedmænd "T", har fået to års fængsel for at opbevare hans andel af udbyttet, otte mio. kr. Halvdelen gravede hun ned i sin have i Odense, skriver bt.dk.

14 af de 18, som er sigtet eller dømt i røveriet, stammer fra Sverige. En del af dem var "hjælpere" som stjal de 11 skraldevogne, der blev brugt til at spærre vejene omkring værdicentralen. De fik en betaling på cirka 100.000 kr. hver for at være "skralde-chauffører".