Brødvirksomhed har modtaget trusselsbrev

Brødvirksomheden bag Schulstad og Hatting har været udsat for afpresning. 

Fødevarefirmaer i ind- og udland har fået trusselsbreve. En af virksomhederne, der har modtaget trusler, er Lantmännen Unibake, som står bag Schulstad og Hatting. (Foto: CLAUS BECH ANDERSEN © Scanpix)

I starten af april har brødvirksomheden Lantmännen Unibake, som står bag Schulstad og Hatting, været udsat for et forsøg på afpresning.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelse.

De endnu ukendte gerningsmænd har i et brev truet med at forgifte virksomhedens produkter i supermarkedet, hvis der ikke blev udbetalt 300.000 euro i kryptovalutaen bitcoin.

Lantmännen Unibake overgav sagen til politiet med det samme. Efterfølgende har virksomheden været i tæt kontatkt med politiet og andre relevante myndigheder, skriver den.

Ifølge myndighedernes vurdering har hverken medarbejdere, kunder eller forbrugere umiddelbart været i fare.

Flere modtog breve med gift-pulver

Flere andre danske fødevarevirksomheder har modtaget breve, som indeholder stoffet oleandrin, som stammer fra planten nerie.

Brevene, der er sendt fra Belgien, skulle foruden oleandrin-pulveret indeholde trusler om, at virksomhederne vil få forgiftet deres varer i supermarkeder med samme stof.

Det bekræfter Rigspolitiet.

Ordlyden i trusselsbrevet til Lantmännen Unibake er den samme som de breve, der er sendt til andre danske virksomheder.

En af virksomhederne er den danske slagterivirksomhed Danish Crown.

Men hvor mange eller hvilke andre danske virksomheder, det drejer sig om, er ukendt. Dog har hverken Coop, Arla eller Salling Group modtaget trusler i sagen, oplyser selskaberne til Ritzau.

Lignende sager er anmeldt i både Italien, Belgien, Holland, Schweiz, Østrig, Tyskland, Storbritannien og Sverige.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk