Brøndby-fans tager afstand fra folk i egne rækker efter uro

Det skader alle os, der vil det bedste for Brøndby, lyder det fra Brøndby Support.

Det gik voldsomt for sig blandt fansene, da FC København og Brøndby IF søndag spillede superligakamp mod hinanden i Parken. FCK vandt kampen 4-1. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)

Det var ikke kun på banen, at FC København og Brøndby søndag tørnede sammen.

I forbindelse med fodboldkampen opstod der nemlig også indtil flere uroligheder uden for banen.

Et kanonslag blev affyret af en Brøndby-tilhænger, hvorefter Københavns Hovedbanegård kortvarigt måtte evakueres.

Sæder på FCK's hjemmebane, Parken, blev ødelagt.

Fans forsøgte at komme ind i på stadion uden om billetkontrollen.

Københavns Politi har måttet registrere syv sager om vold mod politiet.

Og så var der episoden efter kampen, hvor en mand iført Brøndby-trøje tvang en mand til at tage sin FCK-trøje af i et tog.

Episoden blev filmet, og siden er den blevet delt bredt på sociale medier og i flere nyhedsmedier.

Københavns Politi betragter det som røveri, og de har siden oplyst, at de er ved at samle brikkerne og er i kontakt med mindst et offer.

Netop videoen har fået brøndbyfans til at tage afstand fra urolighederne. Herunder den mangeårige Brøndby-fan, Rasmus Augustesen.

- Jeg tænkte, det kan simpelthen ikke passe. Nu må det være nok. Det kan ikke passe, at man ikke kan tage til fodbold, uden at man skal gå og være bange for at blive truet eller overfaldet.

- Men så skammede jeg mig også over egentlig at være Brøndby-fan.

Rasmus Augustesen er mangeårig Brøndby-fan og mener, at nok er nok, når det kommer til opførslen fra nogle fans.

Han har efter episoden i S-toget været med til at indsamle penge til den fan, der blev tvunget til at tage FCK-trøjen af.

'Det skader os, der vil det bedste for Brøndby'

Søndagens uroligheder kommer ikke bag på Rasmus Augustesen, og han mener, at det er en tendens, der har eksisteret i rigtig mange år.

Han påpeger dog, at man skal huske på, at det langt fra er alle, der har de her "sindssyge tendenser", som han kalder det.

Også fangruppen Brøndby Support har i dag været ude og tage tydeligt afstand fra søndagens voldsomme episoder.

- Det er ikke det Brøndby, som vi og 99 procent af alle Brøndby-fans kender og repræsenterer - og det skader alle os, der vil det bedste for Brøndby IF!, skriver fangruppen på sin hjemmeside.

Brøndby Support frygter, at kommende kampe mod FCK bliver uden udebanefans, som det var i de to foregående derbyer i København inden søndagens opgør.

- Det kan desværre være resultatet af, at nogle få i den grad valgte at sætte sig selv over fællesskabet og over klubben. At nogle få valgte at bruge kampen på hærværk frem for at støtte holdet, står der.

Udvandre i protest mod uroligheder under en kamp?

Det eneste, den mangeårige brøndbyfan Rasmus Augustesen kan komme på, og som han tror, vil kunne få det til at høre op, er, hvis folk fra egne rækker siger stop og nok er nok.

- Det tror jeg har en større indflydelse på deres mentalitet fremfor, at en autoritet som politiet siger dobbelt strafzone eller ingen fans til fodboldkampe.

Hvordan kan I sige stop?

- Vi må træde væk, måske udvandre, få dem i tale. Jeg ved det ærlig talt ikke.

Røgbombe på banen under superligakampen mellem FC København og Brøndby IF. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)

Hvad mener du med at udvandre?

- Jamen, simpelthen forlade fodboldkampen, hvis det bliver ved med at ske. Og så kan de stå alene på den tribune og brænde ting af, rive sæder af, og hvad de ellers vil.

Det kunne være et statement, mener han.

Flere anmeldelser efter røveri af FCK-trøje

Politiets melding onsdag er, at de fortsat er i færd med at samle brikkerne i en sag om et eller flere trøje-røverier begået mod FCK-fans i S-toget søndag.

Onsdag oplyser politiet, at det har kontakt til mindst et offer i sagen.

Da politiet udsendte en efterlysning tirsdag, lød det, at der kunne være flere ofre i sagen, og politiet har da også fået flere anmeldelser.

Har du oplysninger om episoden, hvor en mand i Brøndby-trøje tvinger en anden mand til at tage sin FCK-trøje af, eller lignende episoder fra søndagen, vil politiet stadig gerne høre fra dig på telefon 114.