Brønderslev kommune retter ind

Brønderslev Kommune tager ved lære efter kritik fra Ankestyrelsen. Børne- og Kulturdirektør Henning Risager erkender, at kommunen er blevet klogere.

Børne- og Kulturdirektøren fra Brønderslev Kommune erkender, at kommunen nu er blevet klogere. (arkivfoto)

Brønderslev Kommune tager ved lære og retter ind efter kritik fra Ankestyrelsen i sagen om otte tvangsfjernede børn fra Serritslev.

Børnene har været fjernet fra deres hjem siden februar, efter forældrene blandt andet blev sigtet for misrøgt.

Ankestyrelsen mener, at børnene skulle have været anbragt tidligere. Og kommunen får blandt andet kritik for at vægte samarbejdet med forældrene for højt.

Klogere kommune retter ind

Børne- og Kulturdirektør Henning Risager erkender, at kommunen nu er blevet klogere.

- Undersøgelsen siger, at kommunen burde have grebet hårdere ind tidligere og nedprioriteret samarbejdet med forældrene for at undgå anbringelse. Det ved vi så nu, at det nok er sådan, vi kommer til at agere frem over, og det retter vi naturligvis ind efter, siger Henning Risager.

Manglede materiale

Kommunen får også kritik for ikke at have indhentet de sagsakter, som familiens tidligere hjemkommune, Skanderborg, havde valgt ikke at sende med.

Den praksis bliver nu også ændret i Brønderslev. Ifølge kommunen fik man nemlig ikke alt relevant materiale om familiens tidligere liv.

- Nu ved vi, at vi i langt højere grad selv skal efterspørge yderligere materiale, siger Børne- og Kulturdirektøren.

Brønderslev Kommune har takket ja til et tilbud fra Ankestyrelsen om yderligere uddannelse af kommunens socialrådgivere.

Vil skabe kontakt til varetægtsfængslet mor

Henning Risager siger, at han for børnenes skyld er glad for, at sagen nu nærmer sig en foreløbig afslutning.

- Jeg tror slet ikke, man gør sig begreb om, hvordan det har været for de her børn løbende at få deres liv fremstilet i medierne, siger Henning Risager.

Kommunen vil nu i samarbejde med politiet forsøge at skabe kontakt mellem børnene og deres mor, der sidder varetægtsfængslet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk