Brorson-præsten tilbage i kirken

Den omstridte præst fra Brorsons Kirke på Nørrebro Per Ramsdal vender i weekenden tilbage til jobbet efter tre ugers tvungen ferie og en tjenstlig samtale.

Den omstridte præst fra Brorsons Kirke, Per Ramsdal, er tilbage ved højmessen 4. oktober. (© DR)

Den omstridte præst i Brorsons Kirke på Nørrebro, Per Ramsdal vender tilbage.

Ramsdals comeback bekræftes af sekretariatet for Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen. Det var biskoppen selv, der sendte Ramsdal på tvungen ferie. Det skete efter, at præsten blev anklaget for at hjælpe med at skjule illegale flygtninge.

- Der er aftalt tre ugers ferie, og han er tilbage, når de tre uger er gået. Jeg har ikke præcis viden om, hvad dag det er, han er tilbage, om det er fredag eller lørdag, men han er tilbage ved næste gudstjeneste den første søndag måneden, siger Nørrebros fungerende provst, Erik Balslev-Clausen.

Undercoverjournalistik

Det var dagbladet B.T. som ved hjælp af "undercoverjournalistik" afslørede, at Per Ramsdal aktivt medvirkede til at hjælpe afviste asylansøgere under jorden. Det indløste en tjenstlig samtale hos Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen, der sendte Ramsdal på ferie i tre uger, og indskærpede at han skulle overholde landets love.

Rigspolitiets særlovs- og udlændingeafdelinger efterforsker stadig anklagerne mod Per Ramsdal, der imidlertid nu igen kan indtage prædikestolen. Det glæder menigheden sig til.

- Vi glæder os til, at Per Ramsdal er tilbage til "bøn og brunch" ved den næste rytmiske højmesse 4. oktober, siger menighedsrådsformand i Brorsons Kirke, Astrid Monrad Boel.