Brostrøm krydser fingre: Jeg bliver glad, hvis vi kan give et kram igen, når 2021 lakker mod enden

Med en coronavaccine lige på trapperne er det så småt tid til at drømme om livet efter covid-19.

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm er forholdsvist optimistisk, når det gælder fysisk kontakt med bekendte i løbet af 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Kram og håndtryk er blevet skiftet ud med albuehilsener og 'Wuhan-handshakes' under coronapandemien.

Og hvis du er en af dem, der er ved at være træt af akavede møder med mærkelige krammere ud i luften, så er et af budskaberne på gårsdagens pressemøde sikkert godt nyt.

pressemødet torsdag aften kiggede Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm nemlig ind i krystalkuglen, da han blev spurgt, hvornår vi kan regne med at hilse fysisk på hinanden igen.

Til det svarer Søren Brostrøm, at han bliver glad, hvis vi kan give hånd og et kram til bekendte igen, når vi det nye år er ved at være slut.

- Jeg bliver glad, hvis vi kan give et kram igen, når 2021 lakker mod enden.

Den udmelding støtter Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz. Han regner nemlig med, at det kan tage det meste af et år, før alle danskere, der ønsker det, er vaccineret.

Og den analyse ser ud til ikke kun at gælde for os, der bor i Danmark, men i hele verden. I hvert fald hvis man skal tro Verdenssundhedsorganisationen WHO øverste katastrofe-ekspert, Mike Ryan.

De kommende vacciner mod coronavirus ser ud til at kunne blive bredt ud i verden næste år - og det er rigtig godt nyt for alle, der savner et liv uden virus-restriktioner.

- Jeg tror, det er meget, meget sandsynligt, at vi kan vende tilbage til livet, som vi kender det, siger Mike Ryan til Reuters.

Vi skal stadig holde afstand, når vaccinen lander

Men bare fordi danskere bliver vaccineret, så skal man ikke regne med at gå tilbage til livet inden corona lige med det samme. For en vaccine fjerner ikke al virus.

- Vi kommer til at fastholde vores anbefalinger. Også for de vaccinerede, advarer Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, og Thomas Senderovitz fra Lægemiddelstyrelsen stemmer i:

- Vi ved ikke, hvordan vaccinen påvirker den samlede epidemi i Danmark. Derfor skal man fortsat overholde restriktionerne, selvom man har fået en vaccine.

Og der er WHO's øverste katastrofe-ekspert Mike Ryan på linje med de danske sundhedsmyndigheder:

- Vi vil være nødt til at have god hygiejne og fysisk afstand. Vacciner er ikke lig med nul covid. Ved at tilføje vacciner til vores nuværende tiltag vil vi virkelig kunne knække kurven, undgå nedlukninger og opnå stor kontrol over sygdommen, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter