Brostrøm giver grønt lys til singler: 'Sex er godt. Sex er sundt'

Selvfølgelig skal man kunne dyrke sex trods coronavirus, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostøm, gør det på pressemødet klart, at folk stadig kan dyrke sex trods den særlige situation i Danmark.

Selv om der er coronavirus, og myndighederne opfordrer til, at folk holder afstand til hinanden, kan både singler og faste partnere stadig mødes og have sex.

Det siger Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut, på et pressemøde mandag eftermiddag.

- Det er jo i større forsamlinger, at smitten sker. Så på den måde tænker jeg, at der stadig er rum til at have den form for social kontakt. Især med en fast partner. Det vil give mere tryghed i forhold til smitte, siger han.

Der er en smitterisiko

Også Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostøm, gør det klart, at det er i orden at dyrke sex trods den særlige situation i Danmark.

- Sex er godt. Sex er sundt. Sundhedsstyrelsen går ind for sex. Vi er seksuelle væsener, og selvfølgelig skal man dyrke sex også som single i en tid med corona.

- Som med enhver anden kontakt mellem mennesker er der en smitterisiko. Men selvfølgelig skal man kunne have sex, siger Søren Brostrøm.

Han henviser til, at der på Sundhedsstyrelsens hjemmeside er oplysninger og retningslinjer om sikker sex - også som single under coronaepidemien.

Det er ulovligt at mødes mere end ti personer både udendørs og indendørs. Desuden har myndighederne opfordret til, at folk holder afstand til hinanden.

Det er dog ikke ulovligt at date.

Coronavirus udskilles i luftvejene ved direkte dråbespredning. Det vil sige, at man kan sprede smitte gennem host og nys - ikke via sæd eller sekret.

Få svar på flere spørgsmål om coronavirus på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

/ritzau/